Αθλητισμός

“Όχι σε οριστική διακοπή” τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Μπάμπης Τουτουντζόγλου

Δεν είναι μόνο η ποδοσφαιρική Νίκη που αυτή την εποχή βρίσκεται σε αδράνεια, αλλά και μπασκετική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Μπάμπη Τουτουντζόγλου η επίσημη θέση των «κυανολεύκων» είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, με την απαραίτητη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 Η διαφορά μεταξύ ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Φούτμπολ Λιγκ δεν πρόλαβε να αρχίσει, ενώ στη Β’ Εθνική μπάσκετ είχαν γίνει οι πρώτες τρεις αγωνιστικές με τη Νίκη να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις κερδίζοντας σε όλα τα παιχνίδια της.

Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τη διακοπή των πρωταθλημάτων στο μπάσκετ (συνεχίζεται μόνο η επαγγελματική Α1). Στη Νίκη επιθυμούν την επιστροφή στις δράση, όπως τόνισε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τις δυσκολίες της φετινής σεζόν: «Το δύσκολο έχει να κάνει με αυτό που βιώνει όλη η κοινωνία. Χρειάζεται από όλους πολλή προσοχή. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή και να διατηρήσουμε την ψυχολογία μας όσο γίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα. Περνάμε μία κατάσταση που πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα την ξεπεράσουμε και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Δεν θεωρώ ότι θα συνεχιστεί αυτό για όλη τη ζωή μας. Σίγουρα όλοι δυσκολευόμαστε, αλλά ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή για μερικούς μήνες.

Το ίδιο δύσκολα είναι τα πράγματα και στον αθλητισμό. Πολλοί από τους αθλητές και τους προπονητές ζουν από το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα από χρήματα που παίρνουν από τους συλλόγους τους. Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων έχει δημιουργηθεί τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα.

Γι’ αυτό και λέμε όχι σε οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Φυσικά, εφόσον έχουμε επανέναρξη αυτό να γίνει με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από όλα θέλουμε να υπάρχει υγεία και ασφάλεια. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το αν έχει κάποια ενημέρωση ότι μπορεί να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιου είδους ενημέρωση. Απλά έχει διακοπεί και περιμένουμε από τους αρμοδίους να μας πουν πότε θα έχουμε επανέναρξη».

Για το αν οι ομάδες της Β’ Εθνικής μπάσκετ μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των τεστ για τον κορωνοϊό: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα είναι πολύ δύσκολο για τη Νίκη ή άλλη ομάδα της κατηγορίας να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δαπάνη. Ως γνωστόν, έσοδα δεν υπάρχουν, ενώ εδώ πρέπει να πούμε και για τον κακό συντονισμό των ίδιων των συλλόγων. Ξεκινήσαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς να διεκδικήσουμε τίποτα. Τα έξοδά μας παρέμειναν ίδια με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν. Δεν διεκδικήσαμε μείωση εξόδων διαιτησίας ή την κάλυψη ενός μέρους από τις μετακινήσεις μας».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Μιλάμε για κατάντια για την οποία φταίνε πολλοί παράγοντες. Έβλεπα ένα παιχνίδι της Α1 στην τηλεόραση  και έπαιζαν 10 ξένοι παίκτες. Ούτε ένας Έλληνας. Χάθηκε η γοητεία των προηγούμενων δεκαετιών όπου έπαιζαν Έλληνες και κάθε ομάδα είχε και δύο ξένους παικταράδες. Γι’ αυτό και χάνεται η αίγλη του ελληνικού μπάσκετ.

Ποια η μέριμνα της Πολιτείας ή της ΕΟΚ για τους Έλληνες που παίζουν από την Α2 έως τα τοπικά πρωταθλήματα και ζουν τις οικογένειές τους από το μπάσκετ; Ζήτημα αν παίζουν 20-25 Έλληνες στην Α1. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων που βρίσκονται στις χαμηλότερες κατηγορίες δεν ασχολείται κανείς. Φυσικά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι παίκτες και οι προπονητές».

 Συνεχίζεται η φιλανθρωπική δράση της Λέσχης Ο.Φ. Νίκης
Για τελευταία εβδομάδα συνεχίζεται από τη Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης η συλλογή διαφόρων βασικών ειδών, όπως ρούχα και τρόφιμα μακρά διάρκειας, καθώς και παιχνιδιών, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

Τα μέλη της Λέσχης είναι ικανοποιημένα από την ανταπόκριση που έχει αυτή η φιλανθρωπική δράση, με τα γραφεία της (Μαιάνδρου 24) να είναι καθημερινά ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για όποιον επιθυμεί να συνδράμει. Όποιος δεν μπορεί να μεταβεί στα γραφεία της Λέσχης, μπορεί να επικοινωνήσει με τον ταμία της Δημήτρη Κοτρώτσο στο τηλέφωνο 6976206981. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει μέριμνα ώστε μέλος της Λέσχης Ο.Φ. Νίκης να τον επισκεφτεί στο δικό του σπίτι για να παραλάβει τα προσφερόμενα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το