Τοπικά

“Μετέωρα” τα φωτογραφεία από γάμους και βαφτίσεις που αναβλήθηκαν

Τα πάνω κάτω έφερε ο κορωνοϊός και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του σε ζευγάρι που ετοίμαζαν για πολύ καιρό τον γάμο τους την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Μυστήρια άλλαξαν ημερομηνίες και αντί για τον Απρίλιο θα γίνουν στα τέλη του καλοκαιριού. Φωτογραφεία έμειναν το προηγούμενο διάστημα «μετέωρα» περιμένοντας την επανέναρξη των μυστηρίων. Πλέον τα μυστήρια γίνονται, ωστόσο άλλαξαν οι ημερομηνίες ενώ γάμοι μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.

«Το προηγούμενο διάστημα αναβλήθηκαν όσα μυστήρια ήταν προγραμματισμένα από τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα έως τον Ιούνιο» δήλωσε ο φωτογράφος Nικόλαος Χατζηπολίτης από το «The Darkroom΄s Key Studio».
«Πρόκειται για το 1/3 της σεζόν ενώ πολλά από τα μυστήρια θα γίνουν το 2021. Άρα τα μυστήρια αυτά υπολογίζονται οικονομικά στη νέα σεζόν» εξήγησε.
Ακόμη ανέφερε πως από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο ήταν λίγες οι «κρούσεις» για την κάλυψη βαφτίσεων.
«Οι βαφτίσεις ξεκίνησαν από τον Ιούνιο ενώ οι περισσότεροι γάμοι αναβλήθηκαν για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».
«Τα Σάββατα, τα είχαμε κατά 90% για τους γάμους. Τώρα πολλά Σάββατα του Ιουλίου θα έχουμε βάφτιση» πρόσθεσε, ενώ δήλωσε πως το φετινό καλοκαίρι δέχεται τις περισσότερες ερωτήσεις, αναλογικά με προηγούμενες σεζόν, για μυστήρια που θα γίνουν την επόμενη χρονιά.
Πάντως μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό ή των ξένων για να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους στη Μαγνησία.
«Οι περισσότεροι από τους γάμους που αναβλήθηκαν ήταν από το εξωτερικό. Μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν κανονιστεί από ζευγάρια που μένουν στην Αγγλία που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα». Σημειώνεται ότι εφόσον έρχονταν στην Ελλάδα τα ζευγάρια θα έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα για κάποιες ημέρες, γεγονός που συνέβαλε στην αναβολή του γάμου τους.

Αλλαγές στις ημερομηνίες για τα μυστήρια είχε και ο ιδιοκτήτης του φωτογραφείου «Πανόραμα» στον Βόλο και όπως δήλωσε η αναβολή αφορούσε περίπου 25 μυστήρια (γάμους, βαφτίσεις και αρραβώνες). Ξεκαθάρισε πάντως πως μιλάμε για αναβολές και όχι ακυρώσεις.
«Υπήρξαν δύο μυστήρια που μεταφέρθηκαν για τον επόμενο χρόνο. Δεν ακυρώθηκαν, απλά μεταφέρθηκαν» πρόσθεσε και σημείωσε ότι τα δύο μυστήρια αφορούν γάμους. Αντίθετα, όπως ανέφερε οι βαφτίσεις γίνονται κανονικά.
Ο ίδιος σημείωσε ότι την περίοδο που τα φωτογραφεία ήταν κλειστά, υπήρχε «κίνηση» μέσω του e-shop που διατηρεί με παραγγελίες φωτογραφιών.
Τέλος ανέφερε ότι είχε επαφές με Έλληνες που ζουν στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και οι οποίοι κανόνισαν τον γάμο τους για το Πήλιο το φετινό καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το