Αθλητισμός

“Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα” το μήνυμα που στέλνει σύσσωμη η «οικογένεια» της Νίκης

Το δικό της μήνυμα στέλνει αυτή τη δύσκολη περίοδο η «κυανόλευκη οικογένεια». Αθλητές και προπονητής απ’ όλα τα τμήματα που καλλιεργεί η ΠΑΕ και ο ΓΣΒ «Η Νίκη» μέσω βίντεο προτρέπουν τον κόσμο να μείνει σπίτι και να δώσει αίμα για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι άνθρωποι της Νίκης. Αθλητές και προπονητές από την ΠΑΕ και από τον ΓΣΒ «Η Νίκη» στέλνουν το μήνυμά τους τόσο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, όσο και για τη συγκέντρωση φιαλών αίματος, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Το βίντεο επιμελήθηκε η ομάδα TechitSerious Productions, η οποία ομολογουμένως έκανε εξαιρετική δουλειά. Μάλιστα κάποιοι από τους αθλητές δείχνουν τον τρόπο που ασκούνται στο σπίτι τους, προκειμένου να διατηρηθούν σε φόρμα. Αναλυτικά τα μηνύματα που στέλνουν οι άνθρωποι της Νίκης κατά σειρά που εμφανίζονται είναι τα ακόλουθα:

Μάνος Αποστολίδης (αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας): «Μένουμε σπίτι γιατί έτσι διασφαλίζουμε την υγεία τη δική μας, αλλά και των οικείων μας».

Μαρία Χατζηεφραιμίδου (αθλήτρια της κολύμβησης): «Μένουμε σπίτι δημιουργικά. Θυμόμαστε όλες τις στιγμές που έχουμε ζήσει και κάνουμε σχέδια για το μέλλον, προκειμένου να ζήσουμε ακόμη πιο όμορφες στιγμές. Δίνουμε αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε όλοι νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία».

Σάκης Κουτίνας (καλαθοσφαιριστής): «Η υγεία είναι το σημαντικότερο πράγμα, οπότε όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς οι αθλητές είναι να παραμείνουμε στο σπίτι, να ακολουθούμε τα προγράμματα των γυμναστών και το πρόγραμμα διατροφής. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να περάσουμε όμορφο και ποιοτικό χρόνο μαζί με τις οικογένειές μας, κάτι που οι ρυθμοί των αγώνων και των προπονήσεων δεν μας το επέτρεπαν τόσο καιρό».

Ειρήνη Μπέλλου (προπονήτρια κολύμβησης): «Με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας μένουμε σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών για να ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία χωρίς απώλειες. Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα και να σώσουμε ζωές. Αυτές τις δύσκολες ώρες στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες ας συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής. Μένουμε σπίτι, κάνουμε υπομονή και σύντομα θα είμαστε όλοι μαζί πάλι στην οικογένεια της Νίκης».

Αλεχάντρο Κρουθ (ποδοσφαιριστής): «Μένουμε σπίτι».

Χρυσούλα Καλτσουνά (προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης): «Πάντα να μετατρέπεις μια αρνητική κατάσταση σε θετική. Η Νίκη απαιτεί πολλά. Ξεκίνα με τον πλήρη έλεγχο των βασικών. Μετά βάλε το πάθος, την αποφασιστικότητα, την πειθαρχία και την αυτοθυσία. Θα διαπιστώσεις πως κάτι λείπει. Λείπει μια γερή δόση αγάπης, δικαιοσύνης και σεβασμού για τον αντίπαλο. Γιατί το ποιος είσαι σαν άνθρωπος είναι σημαντικότερο από το ποιος είσαι σαν αθλητής. Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα, γιατί η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι πράξη ανθρωπιάς, πράξη αλληλεγγύης. Είναι προσφορά ζωής, είναι πολιτισμός. Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα».

Γιάννης Κουτσούκης (ποδοσφαιριστής Αθλητικού Κολεγίου): «Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες. Μένουμε σπίτι».

Ζανέττα Γαλλιού (προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής): «Κορίτσια για να είμαστε όλες μαζί και να κάνουμε ασκήσεις στο ταπί, μένουμε σπίτι».

Γιάννης Κοντοβάς (αθλητής κολύμβησης): «Με επιπλέον προσπάθεια ξεχωρίζεις τον νικητή. Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή».

Χρήστος Πέτρου (ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ17): «Μένουμε σπίτι, δεν κάνουμε «φάουλ» στους συνανθρώπους μας. Δεν βγαίνουμε με τίποτα… οφσάιντ. Ακούμε τους ειδικούς, μένουμε σπίτι. Έτσι θα νικήσουμε όλοι μαζί τον κορωνοϊό».

Ηλιάνα Σταυρουλάκη (αθλήτρια στίβου): «Μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να κάνουμε την καραντίνα των παιδιών λίγο πιο ευχάριστη και δημιουργική».

Νίκη Πίσσα (αθλήτρια βόλεϊ): «Μένουμε σπίτι για να είμαστε υγιείς, να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να γυρίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα πίσω στα γήπεδα».

Νίκος Κωνσταντέλιας (προπονητής πόλο): «Για να είμαστε υγιείς μένουμε σπίτι. Όλοι μαζί στην οικογένεια της Νίκης Βόλου μένουμε σπίτι, μαζί και το τμήμα της υδατοσφαίρισης. Θέλουμε  να είμαστε ξανά όλοι μαζί. Να μη λείπει κανένας. Μένουμε σπίτι».

Γιάννης Μάκος (αθλητής υδατοσφαίρισης): «Όχι μην επιμένεις, θα μείνω σπίτι. Όσο ο ιός κυκλοφορεί έξω, εγώ θα είμαι σπίτι. Νίκη είσαι, για να είμαστε όλοι υγιείς».

Δημήτρης Αδαμόπουλος (προπονητής κολύμβησης): «Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε προτού καν ξεκινήσει και κανένας αγώνας δεν χάθηκε πριν καν τελειώσει. Μερικές φορές πρέπει να ξεχνάς, να προσπερνάς το πώς αισθάνεσαι, να θυμάσαι τις δυνατότητές σου και το πόσο πολύ αξίζεις. Αν εσύ μπορείς να το πιστέψεις, τότε το μυαλό σου μπορεί να το πετύχει. Μένουμε σπίτι και δίνουμε αίμα, γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας. Είναι υπέρτατη τιμή αλληλεγγύης σ’ αυτόν που το προσφέρει. Δεν είναι ηρωική πράξη, αλλά μια πράξη αγάπης για τον ίδιο μας τον εαυτό. Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα».

Άννα Μαρία Κοπάνου και Ελένη Παρασχάκη (αθλήτριες καλαθοσφαίρισης): «Μένουμε σπίτι…».

Ιωάννα και Ανδρομάχη Τότση (καλαθοσφαιρίστριες): «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς».

Ελισάβετ Ντέγκα (αθλήτρια καλαθοσφαίρισης): «Μένουμε σπίτι για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Χρήστος Γκαράς (αθλητής στίβου): «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και προπονούμαστε στο σπίτι».

Κατερίνα Κόκκαλη (αθλήτρια στίβου): «Ζούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ποιος θα φανταζόταν ότι θα ολοκλήρωνε ένα δίωρο πρόγραμμα στο σπίτι; Μένουμε σε καλή φυσική κατάσταση, μένουμε πιστοί στον στόχο μας, μένουμε σπίτι».

Δημήτρης Αναστασάκης (αθλητής κολύμβησης): «Στον αθλητισμό έμαθα ότι χάνεις μόνο όταν αγωνίζεσαι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα».

Ευτυχία Ιωαννίδη (αθλήτρια κολύμβησης): «Στον αθλητισμό αξία έχει η συμμετοχή. Συμμετέχουμε ενεργά, δίνουμε αίμα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το