Αθλητισμός

Ανοίγει… φτερά ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου – Συμμετέχει σε κοινό πρόγραμμα με τον Προμηθέα Πατρών

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου έχει άριστη συνεργασία με τον Προμηθέα Πατρών σε επίπεδο ακαδημιών μπάσκετ, με τους δύο συλλόγους να κάνουν κοινές προπονήσεις μέσω του διαδικτύου.

Ο Γ.Σ. Βόλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες: «Σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας μας, ο Γ.Σ. Βόλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή του σε κοινό πρόγραμμα προπονήσεων με τον Προμηθέα Πάτρας. Αξίζει ν’ αναφερθεί πως η συμμετοχή των μελών της Ακαδημίας του Γ.Σ. Βόλου στις τηλεπροπονήσεις είναι χωρίς καμία χρέωση.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την καταπολέμηση της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, έχουμε ήδη αναστείλει όλες τις δραστηριότητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις μας. Επειδή, όμως, στην οικογένεια του Γ.Σ. Βόλου θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό τόσο την διατήρηση της καλής τεχνικής και σωματικής κατάστασης των αθλητών, όσο και -κυρίως- την επαφή των παιδιών με τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους και την ψυχολογική στήριξη τους, ο σύλλογος ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Προμηθέα Πάτρας διαδικτυακά την πραγματοποίηση τηλεπροπονήσεων (διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως προπονήσεων) ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο), με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος από το σπίτι τους.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται (με livestreaming) δύο φορές την εβδομάδα για καθένα από τα τμήματα μέσω της πλατφόρμας Zoom και πιστεύουμε πως βοηθούν συνολικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου απαιτείται η παραμονή μας στο σπίτι. Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην ατομική τεχνική (από τους προπονητές) και την αθλητική ανάπτυξη (από τους γυμναστές της ακαδημίας). Σε κάθε τηλεπροπόνηση, με χρόνο διάρκειας τα 30 λεπτά, οι αθλητές της ακαδημίας, σε πραγματικό χρόνο, εκτελούν τις ασκήσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας.
Για την συμμετοχή του αθλητή στις τηλε προπονήσεις, εκτός του προγράμματος της πλατφόρμας Zoom, απαιτούνται υπολογιστής ή laptop ή tablet (ios/android) που να διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα, ενώ αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κινητό τηλέφωνο (ios/android με ενσωματωμένη κάμερα).
Δημιουργήσαμε όσο περισσότερα τμήματα είναι δυνατόν, ώστε όλοι να μπορέσουν να βρουν κάποιο τμήμα που να τους εξυπηρετεί. Κάθε τμήμα έχει μέγιστο αριθμό αθλητών 15 άτομα και αυτό καθορίζεται από την χρονική δήλωση προτίμησης του τμήματος συμμετοχής. Επίσης, ο κάθε αθλητής θα πρέπει να παρακολουθεί τις δύο συγκεκριμένες προπονήσεις της δήλωσής του.

Η Πατρινή ΚΑΕ έχει εκπονήσει και με μεγάλη επιτυχία έχει εφαρμόσει και το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα «Νους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποτροφιών το οποίο ως στόχο έχει να «καλλιεργήσει» αθλητές και να τους δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για να πετύχουν τον στόχο τους και αργότερα να επανδρώσουν την ομάδα και ίσως κάποια μέρα και την Εθνική.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι εγγραφές στα τμήματα και αρκετές δοκιμές, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας. Είναι σημαντικό πως έχουν ήδη εγγραφεί γύρω στους 250 αθλητές, που έχουν μοιραστεί σε 38 τμήματα, ανάλογα με το έτος γέννησης και με την προϋπόθεση πως κάθε group έχει ως 15 συμμετέχοντες. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Προμηθέα Πατρών και προσωπικά τον υπεύθυνο προπονητή της ακαδημίας του κ. Μελίγδη Ανδρέα για όλες τις ενέργειές του και την άψογη συνεργασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το