Τοπικά

“Καθάρισαν σε βάθος”… τον βυθό της θάλασσας μπροστά από τον Άγιο Κωνσταντίνο στην παραλία του Βόλου

Ελαστικά αυτοκινήτων, ακτίνες ποδηλάτου, κώνους, σπασμένο βαρέλι, καφάσια, άγκυρες και πολλά πεταμένα μπουκάλια ανασύρθηκαν σήμερα από τον βυθό στην παραλία μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δράσης «καθάρισε σε βάθος», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εθελοντές.


Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάστηκε με το εξειδικευμένο Σουηδικό ινστιτούτο κυκλικής οικονομίας CEEII και την ΑΜΚ “Beach cleaning» και συμμετείχε εθελοντικά στη δράση.


Το κυρίως μέρος της δράσης διεξήχθη στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Άγιο Κωνσταντίνο. Δύτες της ΑΜΚ «Beach Cleaning” ανέσυραν σκουπίδια από τον βυθό της θάλασσας και με την βοήθεια εθελοντών έγινε διαλογή τους και ζύγισμα.


Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Κυριακή στις 10:30 π.μ. στο ίδιο μέρος. Τα απορρίμματα που ανασύρονται συνολικά, μετά από διαλογή, συγκεντρώνονται και κατόπιν επεξεργασίας μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα τα οποία επιστρέφονται στις τοπικές κοινωνίες δωρεάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το