Τοπικά

“Κατέληξε” σήμερα το πρωί ο Θανάσης Κοντονίνας – Αγωνιστής μέχρι το τέλος

“Έσβησε” τελικά σήμερα το πρωί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλευόταν μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ο συνταξιούχος έμπορος Θανάσης Κοντονίνας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Ο Θανάσης Κοντονίνας ήταν 72 ετών και έδωσε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, πληροφορίες ήθελαν ο κ. Κοντονίνας να έχει χάσει τη μάχη, μετά από ψήφισμα τοπικού φορέα, το οποίο αποσύρθηκε άμεσα από τη δημοσιότητα, καθώς η είδηση διαψεύστηκε από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Η καρδιά του έπαψε να χτυπάει τελικά σήμερα το πρωί και η είδηση επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.

Ο Θανάσης Κοντονίνας ξεκίνησε να εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια.  Από την ηλικία των 9 ετών βρισκόταν στην αγορά του Βόλου και αγωνίστηκε πολύ αλλά κατάφερε να ανοίξει το δικό του κατάστημα με παιδικά ενδύματα.  Αρχικά εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα νεωτερισμών «Σ. Λεβή και ΣΙΑ», που βρισκόταν οδό Ηπείρου.  Στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του κατάστημα στην οδό Αντωνοπούλου και το διατήρησε για 37 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας με πλούσια προσφορά στα κοινά.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώνεις
Ο Θανάσης Κοντονίνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ νομού Μαγνησίας, η ψυχή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, ο αγωνιστής της πρώτης γραμμής του συνταξιουχικού κινήματος, για την αξιοπρέπεια, για την ίδια την ζωή, δυστυχώς, έχασε την μάχη της δικής του ζωής…
Από σήμερα το συνταξιουχικό κίνημα στην Μαγνησία είναι φτωχότερο. Θα μας λείπει ο γελαστός και πάντα αισιόδοξος Θανάσης, θα μας λείπει ο μεστός και δυνατός λόγος του, θα μας λείπει το χιούμορ, η φαντασία του. Θα τον θυμόμαστε όλοι, η μνήμη του θα μας είναι δύναμη να συνεχίζουμε δυναμικά τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, αύριο το Σάββατο 18/01/2020, να δώσουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στον αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, στις 12:00 μ.μ.. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 10.30 το πρωί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνήλθε ημέρα Παρασκευη 17/01/2020 και ώρα 14:00, σε έκτακτη συνεδρίαση, στα γραφεία του Συλλόγου, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αθανασίου Κοντονίνα, Πρόεδρο Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΑΕΕ – ΤΑΕ), τέως Συμβούλου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΒ, μέλος για πολλά χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου και πάνω από όλα ενεργό συνδικαλιστή και φίλο, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο ίδρυμα “ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ”, να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο και να παραδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Διοίκηση του ΕΚΒ για την απώλεια του Θανάση Κοντονίνα
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Θανάση Κοντονίνα, προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας, τ. δημοτικού συμβούλου Βόλου και αναγνωρίζοντας την δράση και την προσφορά του στα κοινά της πόλης, εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑ
ο οποίος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αφού άκουσε τον Πρόεδρο αυτού, ο οποίος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος, τις προσφερθείσες υπηρεσίες του προς τον Επιμελητηριακό θεσμό και τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο, καθώς και την ποικιλόμορφη δράση του στον κοινωνικό τομέα της πόλης μας, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα:
1. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο.
2. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο ΙΔΡΥΜΑ «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ».
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.
5. Να επιδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το