Τοπικά

“Καρκινοβατούν” έργα στη Μαγνησία -“Μπλέξαμε με τους εργολάβους” δηλώνει ο Κ. Αγοραστός

«Καρκινοβατεί» το έργο του δρόμου βελτίωσης στο 304 ΠΕΒ, με τον εργολάβο που έδωσε ποσοστό 60% έκπτωσης να μην προχωρεί τις εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προβλέπει ότι στο τέλος του Οκτώβρη ο δρόμος πρέπει να δοθεί σε κυκλοφορία, δεν πρόκειται να τηρηθεί, όπως διαπίστωσε χθες ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, επαναλαμβάνοντας πως γνώριζε τα προβλήματα που θα υπήρχαν από την ανάδειξη του συγκεκριμένου αναδόχου.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% , αλλά σε χθεσινή επικοινωνία του περιφερειάρχη με τον ανάδοχο, ο δεύτερος δήλωσε πως από Δευτέρα θα …τρέξει το έργο επικαλούμενος οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε και δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει γρήγορα τις εργασίες. Είναι αμφίβολο όμως εάν οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή του στο εξής και αυτό ανησυχεί την Περιφέρεια.
«Δεν μπορώ να δώσω κανένα χρονοδιάγραμμα γιατί τα έχει καταστρατηγήσει όλα» δήλωσε χθες εκνευρισμένος ο περιφερειάρχης.
Το έργο τεσσάρων χιλιομέτρων έχει προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια ευρώ και ο εργολάβος έπρεπε να το παραδώσει τον Μάρτιο του 2018.
Οι εργασίες βρίσκονται εκτός χρονοδιαγράμματος ενώ πρόκειται για το πρώτο έργο που δημοπρατήθηκε από το νέο ΕΣΠΑ, με συγκεκριμένους προϋπολογισμούς. Ο εργολάβος έχει δεχτεί έγγραφη πρόσκληση να συνεχίσει τις εργασίες, για να μην οδηγηθεί σε έκπτωση.
Καθυστερεί αναιτιολόγητα το έργο, χωρίς πειστικές εξηγήσεις», τόνισε και σημείωσε ότι ενώ το έργο δημοπρατήθηκε με 9,2 εκατομμύρια ευρώ έδωσε έκπτωση που το «οδήγησε» στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Γεφύρια της Άρτας»
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στο κτίριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ, αλλά και στον δρόμο στο Ξουρίχτι με τους εργολάβους να μην προχωρούν τα έργα, ενώ εμπόδια έβαλε η Αποκεντρωμένη στο έργο καθαρισμού των ρεμάτων.
Όπως είπε η περιφέρεια ανέλαβε την ευθύνη να καθαρίσει τα ρέματα και απαιτεί … έγκριση γιατί υπάρχει διαφωνία για το εάν πρόκειται για παροχή υπηρεσίας ή για έργο.

Συμβάσεις 1,5 εκατομμυρίων ευρώ
Χθες ο περιφερειάρχης υπέγραψε πέντε συμβάσεις:
500.000 για τον δρόμο ΑΓΡΙΑ- ΔΡΑΚΕΙΑ -ΧΑΝΙΑ
400.000 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
300.000 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΚΙΑΘΟΥ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
250.000 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
8.000 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ INVENTER για την Δευτεροβάθμια

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το