Τοπικά

“Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων δεν θα περάσει”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει “την απαράδεκτη επέμβαση ανδρών του Λιμενικού όπου με κυβερνητικές εντολές προσπάθησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να διαλύσουν τη συγκέντρωση για την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που έγινε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου. Στη συγκέντρωση που είχε συμβολικό χαρακτήρα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σωματεία και φορείς της πόλης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την πανδημία (μάσκες, αποστάσεις κλπ.), διεκδικώντας μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής να διακόψουν τον ομιλητή και χάρη στην αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, το λιμενικό προχώρησε στην προσαγωγή της προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας και αντιπροέδρου του ΝΤ Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Εύης Καρυδάκη, του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστα Στεργίου, και του δημοτικού συμβούλου Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Απόστολου Ριζόπουλου, αρχικά με την «κατηγορία» της απείθειας επειδή «δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση»!

“Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις” όπως μας έλεγαν παλιότερα.

Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δείχνουν και τις προθέσεις τους για φίμωση και τρομοκράτηση του λαού. Δεν θέλουν να υπάρχει καμιά φωνή διεκδίκησης. Θέλουν σιγή νεκροταφείου για να μπορέσουν να περάσουν μέσα στην πανδημία και το lockdown, τις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζουν. Επιδιώκουν τις επόμενες μέρες τη νομοθέτηση του 10ωρου, με απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα. Φέρνουν μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, βάζουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο». Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τους δίκαιους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Με τη συνέχεια των αγώνων τους θα δώσουν στην κυβέρνηση την απάντηση που της πρέπει. Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το