Τοπικά

“Επιχειρούν σαν κλέφτες να περάσουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία”

Το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας αντιδρά στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία ενώ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Μ. Δευτέρα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

“Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας,καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γι’ ακόμα μια φορά με δήθεν «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» προκαλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) και τα εργατικά σωματεία, προσπαθώντας να ολοκληρώσει και να βάλει την «αριστερή» της πινελιά με πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που έχει μόνο ένα σκοπό: να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να παρέμβουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά.
“Χωρίς ντροπή, σαν κλέφτες, επιχειρούν να περάσουν το νομοσχέδιο τη Μεγάλη Εβδομάδα, ξέροντας ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας, από την στιγμή που θα είναι κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια για τις διακοπές του Πάσχα.
Δε θα τους περάσει!
Η Διοίκηση καλεί τους εργαζομένους του κλάδου καθαριότητας να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη στις 11.00 π.μ., στην Πλ. Πανεπιστημίου, ώστε να συμβάλλουν στο να μην προχωρήσει ουσιαστικά η κατάργηση του άρθρου 16, να μην περάσει η εξίσωση των Πανεπιστημιακών πτυχίων με τους 3ετης τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολλέγια και να εναντιωθούν στις συγχωνεύσεις, στις καταργήσεις τμημάτων και στην επέκταση των διδάκτρων”.

Tην αντίδρασή του εκφράζει και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ: 
Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκφράζει την αντίθεση της στο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις αντιδραστικές μεθοδεύσεις για να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια θα γινει τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, για να αποφύγει τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών και στο σύνολο εκπαιδευτικής κοινότητας.
Κάθε φορά που θέλουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους δεν λογαριάζουν ότι σύσσωμη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) έχει απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και απαιτούν να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, που ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα του Λυκείου και το ρόλο της αγοράς στο Πανεπιστήμιο, αφού προωθεί την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-σκούπα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για ένα ακόμα πιο ταξικό Λύκειο – φροντιστήριο, με αύξηση των εξεταστικών δοκιμασιών, ενώ προχωρά και στη θεσμοθέτηση νέων συγχωνεύσεων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Η Διοίκηση καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής στο κοινό αγώνα μαζί με τους εργαζομένους, με τους φοιτητές και γονείς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη στις 11.00 π.μ. στην Πλ. Πανεπιστημίου, ώστε να συμβάλλουμε να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16, να μην περάσει η εξίσωση των Πανεπιστημιακών πτυχίων με τους 3ετης τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολλέγια, να εναντιωθούμε στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, στην επέκταση διδάκτρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το