Τοπικά

“Επί ποδός” το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο – Απεργία την Τρίτη

Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο διεκδικεί το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, που οργανώνει απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου .Η κινητοποίηση θα είναι η «απάντηση» στα σχέδια της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση.  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, χαρακτήρισαν  το νομοσχέδιο απαράδεκτο  και πρόσθεσαν ότι πρόκειται για επανανομοθέτηση  του νόμου Κατρούγκαλου.

“Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα” ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου.
Πρόσθεσε ότι με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 χρόνια για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα). Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, καταργείται η 13η και 14η σύνταξη ενώ κόβεται και το ετήσιο επίδομα που, όπως είπε ο κ. Στεργίου, το είχαν βαφτίσει “13η σύνταξη”.
Aκόμη, κατήγγειλε τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας ότι «σαμποτάρει με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την επιτυχία της απεργίας αλλά παράλληλα οργανώνει τη βρώμικη δουλειά της με στόχο να κάνει ένα συνέδριο παρωδία».
Ο κ. Στεργίου και τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της  18ης Φεβρουαρίου και να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, την ίδια ημέρα στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το