Τοπικά

“Εφιάλτης” με 16 θανάτους στο Αχιλλοπούλειο σε ένα 24ωρο- Φιλοξενούν σορούς σε χώρο χαμηλής ψύξης εκτός νεκροτομείου

Σοκάρει ο αριθμός των θανάτων στο Νοσοκομείο του Βόλου από χθες το πρωϊ μέχρι και σήμερα το απόγευμα. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη «μάχη με τον κορωνοϊό και το Νοσοκομείο του Βόλου φιλοξενεί τις σορούς σε κλιματιζόμενο χώρο δίπλα από το νεκροτομείο όπου μπορούν να κρατηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός του υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης. Ιθ θάλαμοι είναι έξι. Η διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.
Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.
Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16.
Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ  σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.
Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου», επισημαίνει ο κ. Ντόκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το