Τοπικά

Δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών στον Βόλο από την Επιτροπή Αγώνα – Κάλπες έξω από εκλογικά κέντρα

Κάλπη σε 11 συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα από το Διμήνι ως την Αγριά, έχουν τοποθετήσει σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου προκειμένου να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους για την καύση σκουπιδιών στον Βόλο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3 το απόγευμα. Λίγο πριν από τις 11 είχαν ψηφίσει ήδη 2.000 άτομα.

Οι πολίτες παίρνουν δύο χαρτάκια, ένα με το ΝΑΙ και ένα με το ΟΧΙ και θα ρίχνουν στην κάλπη αυτό που τους εκφράζει. “Το ερώτημα είναι: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών”. Θα γράφουν το ονοματεπώνυμό τους και θα υπογράφουν.


Επίσης, μοιράζονται ενημερωτικά τρικάκια σχετικά με την κάθοδο στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Ιουνίου προκειμένου να ζητήσουν οι ίδιοι οι πολίτες από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την άδεια στην ΑΓΕΤ-Lafarge να καίει σκουπίδια. Παράλληλα, θα γίνει κινητοποίηση και στον Βόλο. Όσοι πολίτες επιθυμούν καλούνται να προεγγράφονται στις λίστες των συμμετεχόντων για θέση στα λεωφορεία, για τα οποία θα μεριμνήσει η Επιτροπή.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έστησε κάλπη στα παρακάτω εκλογικά κέντρα:

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ-Γ.ΔΗΜΟΥ
1ο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 36
13ο ΔΣ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ-ΠΑΓΑΣΩΝ
3ο ΔΣ ΒΟΛΟΥ ΟΓΛ-ΓΑΛΛΙΑΣ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΥΡΟΣ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ-ΠΟΛΥΜΕΡΗ
9ο ΔΣ ΠΑΛΙΑ
23ο ΔΣ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ
8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΜΙΝΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ
ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΑΣ»
1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΙΝΙΟΥ

Σε δηλώσεις του ο κ. Κανελλής δήλωσε ότι πρόκειται για ένα άτυπο δημοψήφισμα για να φανεί όσο το δυνατόν πιο καθαρά η θέση του κόσμου απέναντι στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σημείωσε ότι η Επιτροπή ζήτησε επανειλημμένα από τη δημοτική αρχή να γίνει με νομότυπο τρόπο, αλλά εκείνη το αρνήθηκε. “Γι’ αυτό και εμείς το κάνουμε αυτο-οργανωμένα”, είπε και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει μια φορά και όχι παραπάνω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το