Τοπικά

«Δεύτερο σπίτι» το Νότιο Πήλιο για το νέο Πρωθυπουργό της Βρετανίας

Διακοπές στο Νότιο Πήλιο απολαμβάνει κάθε καλοκαίρι  ο νέος πρωθυπουργός της  Μεγάλης Βρετανίας και πρωταγωνιστής του Brexit \Μπόρις Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραθερίζει κάθε καλοκαίρι  στο εξοχικό σπίτι που νοικιάζουν ο πατέρας και η αδερφή του . Το εξοχικό νοικιάζεται όλο το καλοκαίρι από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον Στάνλεϊ, που ήταν Βρετανός ευρωβουλευτής και φέρεται να είχε υπογράψει τη συνθήκη Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ίδια περιοχή έχουν εξοχικά σπίτια και άλλοι Βρετανοί διπλωμάτες.

Η βίλα βρίσκεται σε  μικρή απόσταση από το Χόρτο, με ανεμπόδιστη θέα στον Παγασητικό, σαράντα περίπου ελαιόδεντρα, πισίνα και εύκολη πρόσβαση στην παραλία που απέχει ελάχιστα βήματα. Το σπίτι ολοκληρώθηκε το 2005 και από τότε αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλης της οικογένειας Johnson όταν δεν προσφέρεται προς ενοικίαση από το πρακτορείο realholidays.co.uk.  Η Villa Irene, όπως ονομάζεται το σπίτι, είναι χτισμένη σε παραδοσιακό στιλ. Η ντόπια πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν ενώ η βλάστηση κρύβει το οικοδόμημα από τα αδιάκριτα μάτια.

Τα τέσσερα υπνοδωμάτια φιλοξενούν εναλλάξ τα μέλη της οικογενείας –o Boris Johnson έχει τρία αδέλφια- τα οποία καταφεύγουν στο Πήλιο κάθε εποχή του χρόνου, κατά προτίμηση όταν η τουριστική κίνηση δεν βρίσκεται στο ζενίθ.

Σύμφωνα με τη «Θεσσαλία»   πέρασε τις πρώτες ημέρες του 2019 στο Πήλιο με την νεαρή αγαπημένη του.

Να σημειώσουμε ότι η Carrie Symonds με την οποία λέγεται ότι σκοπεύει να παντρευτεί αμέσως μετά από την έκδοση του διαζυγίου του με την από εικοσιπενταετίας σύζυγό του είναι και αυτή στέλεχος των Συντηρητικών και ένθερμη οπαδός του Brexit.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το