Τοπικά

“Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη βελτίωση του ΕΣΥ, παρά μόνο η συστηματική δουλειά”

Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΤΟ του ΚΚΕ Μαγνησίας που σχολίαζε παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την έγκριση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σημειώνω στα θετικά της ΤΟ του ΚΚΕ Μαγνησίας το γεγονός ότι φαίνεται να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Μαγνησίας, μεταξύ αυτών και τις δικές μου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν εκλέγει βουλευτή στη περιφέρεια μας τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι όμως θετική για το ΚΚΕ η επιφανειακή ανάγνωση δελτίων Τύπου άλλων πολιτικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ασχολήθηκε με την δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας να προωθήσει την τροποποίηση του Οργανισμού του ΓΝ Βόλου, δέσμευση που μου δόθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή μας.
Την δέσμευση αυτή την ανακοίνωσα εκφράζοντας την ικανοποίηση μου, όχι γιατί λύνει όλα τα προβλήματα της Υγείας στη Μαγνησία. Αυτά προφανώς μόνο το ΚΚΕ γνωρίζει τον τρόπο να τα λύσει συνολικά και άμεσα. Εγώ ως απλός γιατρός και βουλευτής δεν γνωρίζω τέτοιους μαγικούς τρόπους…
Αντίθετα ξέρω πως κάθε προσπάθεια βελτίωσης θέλει συνεχή δουλειά, δέσμευση και σοβαρότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η προκήρυξη, πριν από λίγες μόλις μέρες, 13 θέσεων γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων από το ΓΝ Βόλου. Το ίδιο ακριβώς σηματοδοτεί και η ανακοινωθείσα πρόθεση του κ. Κοντοζαμάνη να εγκρίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο, οκτώ νέες μόνιμες θέσεις ειδικευμένων ιατρών για το Νοσοκομείο του Βόλου. Αυτή είναι η ουσία την οποία, ατυχώς για το ίδιο, αγνοούσε το ΚΚΕ όταν έκανε το αρνητικό του σχόλιο.
Τα ηθικά διδάγματα από το δελτίο Τύπου του ΚΚΕ είναι τελικά δυο. Αφενός ότι ο απόλυτος μηδενισμός κάθε συντελούμενης προόδου δεν βοηθά στην άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Αφετέρου ότι η ΤΟ του ΚΚΕ Μαγνησίας πριν την επόμενη ανακοίνωσή της, θα πρέπει να έχει διαβάσει τουλάχιστον τα ημερήσια ΜΜΕ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ακύρωση της δικής της προπαγάνδας».

Γιατρός για την ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου
Στο μεταξύ, ο κ. Μαραβέγιας ενημέρωσε τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλία Τσιαούση, για το πρόβλημα έλλειψης γιατρού στην ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου, το οποίο επιλύεται με την τοποθέτηση γιατρού για δυο φορές την εβδομάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το