Τοπικά

Καταργείται το Τμήμα Δερματολογίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Μειώνονται στο Νοσοκομείο του Βόλου οι κλίνες στον Παθολογικό Τομέα και στον Τομέα Ψυχικής Υγείας. Η διοίκηση προχωρεί στην αναδιάρθρωση της δύναμης των κλινών και ειδικότερα στον Παθολογικό Τομέα ο οποίος με δυναμικότητα 171 κλινών θα υποστεί μείωση κατά 7 κλίνες. Επίσης ο τομέας της Ψυχικής Υγείας με δυναμικότητα 40 κλινών θα υποστεί μείωση κατά 10 κλίνες. Στα διατομεακά Τμήματα με δυναμικότητα 13 κλινών θα προστεθούν 17 κλίνες.
Οι κλίνες του Χειρουργικού Τομέα παραμένουν ως έχουν, δηλαδή 176. Οι μειώσεις των κλινών του Παθολογικού Τομέα κατά 7 κλίνες και του Τομέα Ψυχικής Υγείας κατά 10 κλίνες προκύπτουν λόγω σύστασης της Ειδικής Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε τη σύσταση νέων τμημάτων λόγω αναγκαιότητας λειτουργίας τους και ειδικότερα μια Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, η οποία θα ανήκει στο Καρδιολογικό Τμήμα του Παθολογικού τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας, μια Μονάδα Υπερβαρικής Ιατρικής η οποία θα ανήκει στις Μονάδες του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας, μία Ειδική Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας με δύναμη 20 κλινών, η οποία θα ανήκει στα Διατομεακά τμήματα της Ιατρικής Υπηρεσίας. Επίσης αποφασίστηκε η κατάργηση του Δερματολογικού – Αφροδισιολογικού Τμήματος του Παθολογικού Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι δεν θα συσταθεί Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων, καθώς ο Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος υπάγεται στο ήδη υπάρχον Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το