Αθλητισμός

“Αξιοπρεπέστατη η πορεία μας” τόνισε ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού Βόλου Θωμάς Γραικός

Μέσα στην αβεβαιότητα για το μέλλον του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, αν δηλαδή συνεχιστεί ή όχι, βρίσκονται και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μένοντας σπίτι και αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις.
Το γεγονός ότι δεν μπορούν να γυμναστούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, αποτελεί πρόβλημα για τους ίδιους, ωστόσο, οφείλουν να προσαρμοστούν σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και να περιμένουν με υπομονή την επιστροφή στην κανονικότητα, μόλις ξεπεραστεί ο εφιάλτης το κορωνοϊού.
Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού Βόλου, Θωμάς Γραικός, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «liganews.gr» αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά και στην πορεία της ομάδας του, τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ενώ σχολίασε και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Αναλυτικά τα όσα είπε ο 28χρονος μπακ:
Για την φετινή πορεία με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Κάναμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία. Ήμασταν κοντά στον στόχο της ανόδου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όμως του χρόνου οφείλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας»
Τι δεν πήγε καλά στην χρονιά; «Δεν μας βγήκαν κάποια παιχνίδια. Κυρίως τα ντέρμπι και εκεί πιστεύω κρίθηκε η άνοδος».
Για τα περί αναδιάρθρωσης: «Αρχικά, προτρέχει η υγεία σε όλο τον κόσμο και να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτό που ζούμε με τον κορωνοϊό. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται ο αθλητισμός. Το πρώτο που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους είναι να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό. Όσο αναφορά τα σενάρια με την αναδιάρθρωση, θα πρέπει να γίνει μια Β’ Εθνική με δύο ομίλους. Είδαμε φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ να μετέχουν ανταγωνιστικές ομάδες και ήταν ένα καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Το ίδιο και καλύτερο θα είναι με δύο ομίλους».
Όσο αναφορά την προσωπική σου πορεία καθώς είσαι στους πρώτους παίκτες με λεπτά συμμετοχής στην φετινή Φούτμπολ Λιγκ:
«Πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας. Από την πλευρά μου κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Έχω μια γεμάτη χρονιά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαι ενθουσιασμένος από την ομάδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Κανονικά παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ οι ποδοσφαιριστές
O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημά του από τους αρμοδίους υπουργούς για κατ’ εξαίρεση ένταξη στα μέτρα στήριξης φορέων και προσώπων της αθλητικής οικογένειας που δεν έχουν ήδη συμπεριληφθεί, ήτοι των Ενώσεων, των σωματείων και των ποδοσφαιριστών, για τους οποίους προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια.
Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται πλέον οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Σούπερ Λιγκ, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.
Αυτό σημαίνει πως το επίδομα των 800 ευρώ θα το λάβουν κανονικά οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, όπως φυσικά και όλοι οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την εταιρεία.

Μάλιστα, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μπορούν ήδη να μπαίνουν στη φόρμα και να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση εργαζομένου στον ΕΡΓΑΝΗ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka. gr., με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της ΠΑΕ. Θυμίζουμε, πως το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και υπεύθυνος οικονομικών της εταιρείας, Δημήτρης Πέγιος, είχε δηλώσει στη «Θ», πως ήδη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν ενημερωθεί από τις 25 Μαρτίου για την αίτηση που έχει υποβάλλει η ΠΑΕ και όλοι τους έχουν λάβει τον αριθμό πρωτοκόλλου, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το