Ελλάδα

«Πυρά» Φλαμπουράρη για την στάση του ΔΝΤ

flabouraris
Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η στάση αυτή να αποτελεί τακτική απεγκλωβισμού.

Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ζητήσει γενναίο «κούρεμα» του χρέους ενώ παράλληλα φαίνεται να απαιτεί «υφεσιακά μέτρα», όπως τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε και για την επικείμενη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη. «Θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» είπε ο υπουργός.

Παράλληλο πρόγραμμα

Για το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως οι αναγκαίες ρυθμίσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης με μείωση της ανεργίας κατά 2% πρώτη φορά μετά από χρόνια. Σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια για την αγροτική οικονομία και την Παιδεία, αναφέρει.

Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό «είναι η καλύτερη δυνατή στην παρούσα συγκυρία» διότι αφήνει περιθώρια αντιμετώπισης του προβλήματος και δεσμεύει όλα τα κράτη– μέλη στη δημιουργία μόνιμης και ασφαλούς διόδου των προσφύγων στην Ευρώπη.

Ως προς την επίθεση στις Βρυξέλλες και την προσπάθεια σύνδεσης των προσφύγων με την τρομοκρατία, ο υπουργός Επικρατείας είναι αντίθετος στη δημιουργία μιας Ευρώπης- φρούριο και στην ταύτιση του θύματος με τον θύτη.

Συνέδριο
Για το συνέδριο του κόμματος ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι πρέπει να είναι αποδοτικό και να αποτελέσει σταθμό στη νέα αυτή φάση του κόμματος το οποίο αποτελεί και την πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το