Τοπικά

Προβληματισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τα έργα του προγράμματος «Φιλόδημος»

Προβληματισμός για την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος», που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, διατυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή τη συζήτηση για την κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης του Δήμου, έτους 2020.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης σημείωσε ότι μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών έχει δημιουργηθεί θολούρα για το θέμα. «Όλα είναι στον αέρα», είπε και πρότεινε παρέμβαση στην ΚΕΔΕ προκειμένου να διασφαλίσει ο Δήμος Βόλου τα έργα που είναι συμβασιοποιημένα.

Ο Αχ. Μπέος παραδέχθηκε ότι το θέμα «αιωρείται», αλλά η δημοτική αρχή -όπως είπε- το παρακολουθεί και είναι «με ένα τηλέφωνο στο χέρι». Σημειώνεται ότι ένα από τα έργα που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και το 27ο σχολείο, η σύμβαση του οποίου δεν έχει υπογραφεί ακόμη. «Αν δεν συνεχιστεί, δυστυχώς μένει στον αέρα», είπε ο Αχ. Μπέος.
Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση
από το υπουργείο και ότι μια μέρα πριν από τις δηλώσεις του Υπουργού, βγήκε πρόσκληση του προγράμματος για απορριμματοφόρα στους Δήμους.

«Η εξέλιξη με τον Φιλόδημο αποδεικνύει ότι δεν διασφαλίζονται τα έργα», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλα τα έργα των δήμων να είναι διασφαλισμένα από το κρατικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να συνεχιστούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το