Τοπικά

Προβληματισμός για την πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων στο Σύλλογο εστίασης «Θ»

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η συμμετοχή στο κάλεσμα του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης, σε συνάντηση μελών στο Επιμελητήριο για τον συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης, προμηνύει για πολλούς και το αποτέλεσμα της επιτυχίας…
Στη χθεσινή συνέλευση στο Επιμελητήριο όπου έγινε και ενημέρωση για τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, με τις οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση οι καταστηματάρχες, γιατί μεγάλο τμήμα τους δεν αποδέχεται ότι πρέπει να πληρώνει για τα πνευματικά δικαιώματα, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε τα 20 άτομα.
«Εμείς μοιράσαμε 450 προσκλήσεις (για χθες) και έχουμε πάρει απόφαση να κλείσουμε όλοι για 24 ώρες την Πέμπτη» ήταν η απάντηση του γραμματέα του Συλλόγου κ. Κ. Μπίσδρα, σε ερώτηση.
Στη χθεσινή συνέλευση έγινε ενημέρωση για τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων και παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα I plus μέσω της οποίας οι καταστηματάρχες μπορούν να παίζουν μουσική, χωρίς χρήματα και πνευματικά δικαιώματα. Μπορούν να παίζουν μουσική 28 ειδών με καλλιτέχνες εκτός ΑΕΠΙ.
Πρόκειται για πλατφόρμα δωρεάν μουσικής, αλλά στην περίπτωση που ένας καταστηματάρχης υποστεί έλεγχο και διαπιστωθεί ότι ναι μεν είναι δικτυωμένος στην πλατφόρμα, αλλά παίζει μουσική με καλλιτέχνες ενταγμένους στην ΑΕΠΙ, θα πληρώσει πρόστιμο.
Επίσης χθες επισημάνθηκε ότι η εταιρεία grammo διενεργεί ελέγχους για να διαπιστωθεί ποια καταστήματα παίζουν μουσική μέσω σκληρού δίσκου, ο οποίος έχει «φορτωμένα» χιλιάδες τραγούδια. Αυτή η ενέργεια θεωρείται χρήση προϊόντος χωρίς τιμολόγιο και η εταιρεία συνοδεία αστυνομικού και ΣΔΟΕ μπορεί να διενεργήσει έλεγχο με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1000 ευρώ.
Όπως επισημάνθηκε, όποιος διαθέτει για χρήση στον επαγγελματικό του χώρο τραγούδια σε φλασάκι και σκληρό δίσκο θα πρέπει να καλέσει τη grammo για να πληρώσει ποσό 250 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το