Ελλάδα

Οι προτροπές στον Κάμερον να «πυροβολήσει» Ελληνες και η… υστερική απάντηση

Britain's Prime Minister David Cameron is seen addressing the House of Commons in this still image taken from video in London

Ενα περίεργο διάλογο για την Ελλάδα στην βρετανική Βουλή έφερε στο προσκήνιο ο αρθρογράφος της Μίρορ, Νάιτζελ Νέλσον.

Οπως αναφέρει, κατά την συζήτηση σχετικά με την φοροαποφυγή, όπου αναμενόταν να συγκρουστούν ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον αρχηγό των εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, την παράσταση φαίνεται ότι έκλεψε ο βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης σερ Πίτερ Τάπσελ.

Ο 85χρονος πλέον βουλευτής είναι ο μακροβιότερος που έχει υπάρξει ποτέ και έχει τιμηθεί ως ο «Πατέρας της Βουλής», με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, να του επιτρέπουν να αλλάζει θέμα συζήτησης κατά το δοκούν και το ακροατήριο να τον ακούει σιωπηλά και υπομονετικά.

Οπως γράφει ο Νέλσον, ο υπέργηρος συντηρητικός πήγε πίσω στο… 1823 για να ανακαλέσει το δόγμα Μονρόε, του γνωστού Προέδρου των ΗΠΑ της εποχής εκείνης, σχετικά με το πότε μία παρέμβαση χώρας σε διεθνές επίπεδο μπορεί να συνιστά επιθετικότητα. Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά αμέσως μετά συνέδεσε τα παραπάνω με την Ελλάδα!

«Ο Κάμερον προσπαθούσε να δείχνει σοβαρός», κατά τον αρθρογράφο, ενώ ο σερ Πίτερ υποστήριζε ότι μπορεί η παρέμβαση στην Ουκρανία να είναι άσκοπη, αλλά η Ελλάδα είναι εντελώς άλλη υπόθεση: «Η Ελλάδα πρόκειται να περάσει στη ρωσική σφαίρα επιρροής και εμείς δεν θα έχουμε ρίξει ούτε μία ντουφεκιά!», τόνισε στο μάλλον έκπληκτο ακροατήριο.

Η στασιμάρα του Κάμερον ήταν τέτοια που προσπάθησε να αποφύγει το θέμα με τρίπλα, αλλά κατέληξε σε γκάφα: Μία ερώτηση αυτού του είδους θα χρειαζόταν «μία μακρά, υστερική απάντηση», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός – και αμέσως διόρθωσε: «ιστορική» αλλά το κακό είχε γίνει…

Οπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, μάλιστα «είχε δίκιο στην αρχική εκδοχή» της φράσης … το θετικό είναι ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, κάτι που, τηρουμένων των αναλογιών, είναι για το καλύτερο»…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το