Αθλητισμός

Πρωτοβουλία του Ολυμπιακού για την αναδιάρθρωση – Διοργανώνει σήμερα τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ Φούτμπολ Λιγκ

Οι φωνές για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθημερινά πληθαίνουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου συντάσσεται με την πρόταση για συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ και ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει για σήμερα Κυριακή όλες της ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Το να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θεωρείται αρκετά δύσκολο, όταν δεν έχει καν ανακοινωθεί από την Πολιτεία η ημερομηνία για επανέναρξη των προπονήσεων. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια που την παρούσα χρονική στιγμή φαίνονται ανυπέρβλητα. Με δεδομένο και ότι δύσκολα θα έχουμε υποβιβασμούς ομάδων, καθώς και ότι ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική οκτώ και όχι τέσσερις σύλλογοι, γίνεται κατανοητό ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωταθλήματα της σεζόν 2020-21.
Η πρόταση για μία ισχυρή Β’ Εθνική, που θα περιλαμβάνει τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Το επιθυμεί το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς και οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, ενώ αντιδρούν μόνο μερικές ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2, με… κοντόφθαλμους παράγοντες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πρωτάθλημα θα αποκτήσει υπεραξία αν σε αυτό προστεθούν ιστορικές ομάδες, που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις και έχουν χιλιάδες φιλάθλους.

Αυτές είναι οι περισσότερες ομάδες της φετινής Φούτμπολ Λιγκ και φυσικά και ο Ολυμπιακός Βόλου, που ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ήταν από τους αδικημένους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, όταν κέρδισε στα γήπεδα την άνοδο στη Β’ κατηγορία, την οποία του τη στέρησε η αναδιάρθρωση-έκτρωμα του τότε υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σαφέστατα υπέρ μίας νέας αναδιάρθρωσης, που θα τονώσει την Β’ Εθνική και η οποία θα αποκαταστήσει την περσινή αδικία που υπέστησαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και οι υπόλοιποι πρωταθλητές Γ’ Εθνικής της περιόδου 2018-19.
Μάλιστα, οι ιθύνοντες της βολιώτικης ΠΑΕ πήραν πρωτοβουλία να καλέσουν σε τηλεδιάσκεψη για σήμερα Κυριακή τους ομολόγους τους των υπολοίπων ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ. Με δεδομένο ότι όλοι συμφωνούν στο να γίνει αυτή η νέα αναδιάρθρωση, είναι αναγκαίο να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με επιστολή της στις ΠΑΕ που απαρτίζουν την Φούτμπολ Λιγκ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και των 14 ομάδων με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Όπως είναι γνωστό η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού με την διακοπή των πρωταθλημάτων αλλά και με την αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τόσο με το τρέχων πρωτάθλημα όσο και τη νέα αγωνιστική σεζόν καθιστούν το ήδη προβληματικό πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ), ακόμα πιο δυσλειτουργικό και προβληματικό και κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομική του διάσταση. Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον των ομάδων μας το οποίο με την παρούσα κατάσταση και εφόσον οι κατηγορίες παραμείνουν ως έχουν φαντάζει άκρως δυσοίωνο.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 όλο αυτό το διάστημα έχει επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τις οποίες και θεωρούμε φρόνιμο να συζητήσουμε και να αναλύσουμε με τις υπόλοιπες 13 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, ώστε όλοι μαζί να καταλήξουμε, εφόσον καταστεί δυνατό, σε μια κοινή απόφαση την οποία και θα κοινοποιήσουμε στα αρμόδια όργανα και φυσικά στον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το