Θ Plus

Πρωτοφανές περιστατικό: Μωρό γεννήθηκε με τριχωτή ουρά 5 εκατοστών

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν γιατροί στο Μεξικό που ξεγέννησαν μία γυναίκα και διαπίστωσαν πως το μωρό της είχε μια ουρά, η οποία ήταν τριχωτή και μάλιστα ανταποκρίνονταν στον πόνο.

Ο μικρός είχε γεννηθεί με καισαρική τομή σε αγροτικό νοσοκομείο στο βορειοανατολικό Μεξικό. Κατά την πρώτη εξέταση, οι γιατροί ανακάλυψαν την παράξενη ουρά, η οποία είχε μήκος περίπου 5,7 εκατοστά και ήταν καλυμμένη με τρίχες. Σύμφωνα με τη nypost, το βρέφος φέρεται να έκλαψε όταν οι γιατροί τρύπησαν το εξάρτημα με βελόνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα ακτινογραφία η οποία δεν αποκάλυψε ενδείξεις ανωμαλιών ή οστικών δομών στο εσωτερικό της ουράς, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οπίσθια προεξοχή δεν ήταν μια υποτυπώδης ουρά – ένα εξελικτικό κατάλοιπο – όπως στις περισσότερες από τις 195 σπάνιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε μελέτες περιπτώσεων από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με την έκθεση του περιοδικού Journal of Pediatric Surgery.

Αντίθετα, επρόκειτο για μια «πραγματική ουρά», ένα καλοήθες εξάρτημα που αποτελείται μόνο από ιστό και λίπος, το οποίο είναι πολύ πιο σπάνιο, με μόνο 40 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί.

Η παρουσία της προεξοχής ήταν ιδιαίτερα περίεργη, καθώς το κορίτσι γεννήθηκε από «υγιείς γονείς στα τέλη της δεκαετίας των 20» και δεν είχε προηγούμενο ιστορικό έκθεσης σε ακτινοβολία ή λοιμώξεις στη μήτρα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ευτυχώς, εκτός από την ουρά, το βρέφος ήταν απολύτως υγιές. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε προβλήματα καρδιάς ή ακοής, δυσμορφίες του ουροποιητικού συστήματος, εγκεφαλικές ανωμαλίες ή δυσμορφίες της σπονδυλικής στήλης.

Οι γιατροί επανεξέτασαν την ασθενή δύο μήνες αργότερα, οπότε διαπίστωσαν ότι η αύξηση του βάρους και η ανάπτυξή της ήταν φυσιολογικές για την ηλικία της. Μέχρι τότε, η οπίσθια προεξοχή του μωρού είχε μεγαλώσει κατά 0,8 εκατοστά σε μήκος.

Αφού έκριναν ότι η ουρά δεν είχε δερματικές βλάβες, οι χειρουργοί αποφάσισαν να την κόψουν και να ανακατασκευάσουν την περιοχή μέσω της πλαστικής Limberg, μιας διαδικασίας που μεταμοσχεύει ιστό από τους γλουτούς του ίδιου του ασθενούς.

Ευτυχώς, η επέμβαση κύλησε χωρίς προβλήματα και το μωρό πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για να ζήσει τη ζωή του χωρίς να επιβαρύνεται από την… ουρά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το