Τοπικά

Πρωτιές από απόφοιτους Γενικών Λυκείων στην περιφέρεια Μαγνησίας

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι βαθμολογίες που κατέγραψαν οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ της περιφέρειας Μαγνησίας και των Σποράδων μέσα από τη συστηματική προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

ΓΕΛ ΑΓΡΙΑΣ
Σημαντικές επιτυχίες καταγράφηκαν στο ΓΕΛ Αγριάς.
Στον τομέα θετικών σπουδών, ο Παναγιώτης Σουλικιάς συγκέντρωσε 18,03 και όπως ανέφερε στόχος του είναι η Σχολή Μηχανολογίας στην Αθήνα.
Ο Νίκος Παιδόπουλος συγκέντρωσε 17,55 και ανέφερε ότι φέτος ήταν περισσότερη η ύλη που κλήθηκαν να διαβάσουν οι μαθητές, ενώ στόχος του είναι οι Πολυτεχνικές Σχολές, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Ο Νίκος Παναγιώτου συγκέντρωσε 17,25 και στόχος του είναι το Φυσικό και το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης ή Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων. Όπως είπε «Δεν ήταν τόσο δύσκολα τα θέματα». Ο ίδιος έγραψε 18,9 στα μαθηματικά και 18,2 στη φυσική.
Ο Δημήτρης Κουτσογεώργος συγκέντρωσε 17,1. Πέρυσι πέρασε Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο, αλλά στόχος του ήταν η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών κι έτσι τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε μια καινούργια προσπάθεια. «Αφοσιώθηκα στον στόχο μου και πιστεύω ότι τον πέτυχα» δήλωσε ο ίδιος.
Επίσης, ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου συγκέντρωσε 16,35 και ο Νίκος Σουλινάς 16,08.
Στις σπουδές Υγείας η Παππά Στυλιανή συγκέντρωσε 18,08 και όπως και η ίδια ανέφερε φέτος ήταν δύσκολα με τα ωράρια και τα μαθήματα, ενώ στόχος της είναι η Ιατρική και μετά η Βιολογία.
Επίσης, ο Φοίβος Κούκιος συγκέντρωσε 17,9.
Στον τομέα Οικονομίας, ο Κωνσταντίνος Μακρυκώστας, συγκέντρωσε 16,6.
Στον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών η Θεοδώρα- Αικατερίνη Κωσταρέλλου συγκέντρωσε 16,65 και στόχος της είναι τα Παιδαγωγικά γιατί αγαπάει τα παιδιά. Ήταν μια απαιτητική χρονιά και για την ίδια γιατί όλα τα παιδιά αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες, ωστόσο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες.
Η Σαβίνα Σαντίκου από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 15,38.

ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
Επιτυχίες κατέγραψε και το ΓΕΛ Αλμυρού.
Ο Ευάγγελος Τσάπρας συγκέντρωσε 18.830 μόρια κι έκανε λόγο για μία περίεργη χρονιά, ενώ στόχος του είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων – μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γιώργος Τζαφλέρης επίσης συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία.
Ο Γρηγόρης Αλεξάνδρου συγκέντρωσε 18.375 μόρια. Έκανε λόγο για μια περίεργη χρονιά από πολλές απόψεις, ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε άγχος και στόχος του είναι Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Η Ελένη Καραΐσκου συγκέντρωσε 18.050 μόρια και στόχος της είναι η Ιατρική.
Ο Νίκος Μακρής συγκέντρωσε 17.990 μόρια και στόχος του είναι οι Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων.
Επίσης, ο Κυριαζής Μόκας συγκέντρωσε 17.450 μόρια. Όπως είπε ο ίδιος «η φετινή χρονιά τα είχε όλα και αρκετό διάβασμα, αλλά όχι πιεστικά, καθώς έβρισκα χρόνο και για να βγω με τους φίλους του, ενώ συνεχίζονταν και το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Στόχος μου είναι η Στρατιωτική Κτηνιατρική ή Κτηνιατρική».

ΓΕΛ Σούρπης
Όσον αφορά στο ΓΕΛ Σούρπης, η Σιμόνα Υζάι συγκέντρωσε 17.88, ο Δημήτρης Μπάκος 16.43, ο Σπύρος Γκρίνιας 15.78 και η Βασιλική Μακρή 14.35 μόρια.

ΓΕΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
Σημαντικές ήταν και οι επιτυχίες που κατέγραψε το ΓΕΛ Βελεστίνου.
Η Μαρία Κουσκουρίδα στον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 18.685 μόρια κι όπως είπε «στόχος μου είναι οι Ιατρικές Σχολές. Τη φετινή χρονιά δυσκολευτήκαμε με την αύξηση της ύλης για να τη βγάλουμε, αλλά με τη στήριξη της οικογένειας και των καθηγητών μου, κατάφερα να συγκεντρώσω μια καλή βαθμολογία».
Ο Κωνσταντίνος Τσεκούρας στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 18.415 μόρια κι όπως είπε «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το αποτέλεσμα γιατί η προσπάθεια που κατέβαλα με το συστηματικό διάβασμα απέδωσε καρπούς. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και αποτέλεσε πρόκληση για να πετύχω τους στόχους μου που είναι η Νομική Σχολή».
Η Αναστασία Παπαϊωάννου στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 17.720.
Ο Παναγιώτης Μπαλαμώτης στον τομέα των Θετικών Σπουδών συγκέντρωσε 17.660 μόρια. Όπως είπε «η χρονιά φέτος ήταν περίεργη. Όταν ξεκίνησα όλο αυτό το ταξίδι για τις πανελλήνιες ήταν διαφορετικό απ’ όσα είχα ακούσει, η πανδημία επηρέασε καθώς δεν είχαμε εμπειρία εξετάσεων και ήταν για εμάς η πρώτη μας επαφή με τις πανελλαδικές. Προσανατολίζομαι προς Πολυτεχνικές Σχολές», ενώ η οικογένειά του έχει ήδη άλλα δύο παιδιά που σπουδάζουν.
Η Ελένη – Άννα Αντζούρη στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 17.275 μόρια.
Ο Σωτήρης – Ταξιάρχης Πολίτης στον τομέα των Θετικών Σπουδών συγκέντρωσε 16.862 μόρια. Όπως είπε «Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα περίεργη γιατί η δική μας γενιά δεν είχε δώσει εξετάσεις και είχαμε και τον κορωνοϊό. Υπήρχαν δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές μου και τη μητέρα μου που ήταν δίπλα στην προσπάθειά μου. Στόχος είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών».
Επίσης, η Κριστίνα Κόλα από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 16.240 μόρια, η Δήμητρα Χριστοδούλου από τον τομέα Θετικών Σπουδών συγκέντρωσε 16.180, η Αναργυρία Μετοχαράκη από τον τομέα Θετικών Σπουδών συγκέντρωσε 14.880 μόρια, η Ευθαλία Τζανή από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 14.780 μόρια και ο Κωνσταντίνος Τασιούλας από τον τομέα Θετικών Σπουδών συγκέντρωσε 14.760 μόρια.

ΓΕΛ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ

Και το ΓΕΛ Αργαλαστής κατέγραψε καλές βαθμολογίες.
Στη θεωρητική κατεύθυνση, η Ελεωνόρα Κατσιντέλια συγκέντρωσε 17.200 μόρια κι όπως είπε «ήταν λίγο δύσκολα και λόγω συγκυριών και με τα καιρικά φαινόμενα. Ο στόχος μου είναι η Νομική».
Την ίδια κατεύθυνση ακολούθησε και η Αριστέα Ζηργάνου που συγκέντρωσε 16.830 μόρια κι όπως είπε «Η δική μας η γενιά περάσαμε καραντίνα, είχαμε δύο χρονιές μακριά από σχολεία και τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ δύσκολα και λίγο μεγάλη η ύλη, αλλά προσπαθήσαμε. Στόχος μου είναι Φιλολογία και Παιδαγωγικά και με τον βαθμό που έχω συγκεντρώσει μπορώ να επιλέξω πολλές σχολές».

Στη Θετική κατεύθυνση η Κωνσταντίνα Βασιλειάδη συγκέντρωσε 14,780 μόρια.
Στον τομέα επιστημών υγείας, η Ιωάννα Μπελιά συγκέντρωσε 12.00 μόρια.

Στον τομέα οικονομίας και πληροφορικής η Ελένη Ευαγγελινού συγκέντρωσε 17.450 μόρια. Στόχος της είναι οι Στρατιωτικές Σχολές. Η Ελένη διάβασε πάρα πολύ αυτή τη χρονιά – ήταν η δεύτερη χρονιά που έδωσε πανελλαδικές, καθώς την πρώτη δεν είχε πετύχει στη σχολή που είχε θέση ως στόχο.

Στον ίδιο τομέα η Κρυσταλλία Τσουρέλη συγκέντρωσε 16.600 μόρια κι όπως είπε «η φετινή χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες ήταν πιο καλά, καθώς πηγαίναμε σχολείο και δεν είχαμε την τηλεκπαίδευση. Ήταν απαιτητική χρονιά. Στόχος μου οι Οικονομικές Σχολές – Ναυτιλιακά.
Στον ίδιο τομέα, η Μαρία Δελή συγκέντρωσε 15.500 μόρια και ο Δημήτρης Βλαχογιάννης συγκέντρωσε 14.750 μόρια.

ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ
Καλές βαθμολογίες και στο ΓΕΛ Ζαγοράς. Ο Ευστάθιος Κουτσελίνης στον κλάδο Υγείας συγκέντρωσε 15.000 μόρια. Ο ίδιος ανέφερε ότι η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη λόγω κορονοϊού και με αυξημένη ύλη. «Ο στόχος μου είναι Φαρμακευτική».
O Λορέντζο Μουσαμπελλίου στις θετικές επιστήμες επίσης συγκέντρωσε 15.000 μόρια χωρίς να κάνει κάποιο φροντιστήριο. Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και πως έχει αρκετούς στόχους.

ΓΕΛ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
Από το Αχιλλοπούλειο Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας. η μαθήτρια της Γ’ Τάξης του σχολείου, Γλούμη Κερασία, συγκέντρωσε 16.300 μόρια.
Η Κερασία δεν ήταν μόνο καλή μαθήτρια καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων (αριστούχος, 2 φορές σημαιοφόρος, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο και 1η σε βαθμολογία φέτος σε όλο το σχολείο με γενικό βαθμό «Άριστα, 19,4»), αλλά και εξαιρετικό παιδί ως προς το ήθος και την προσωπικότητά της. Η ίδια ανέφερε ότι ήταν λίγο δύσκολη χρονιά, κατέβαινε από τον Κισσό όπου διαμένει στον Βόλο για φροντιστήριο, ενώ στόχος της είναι η Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΓΕΛ ΣΚΙΑΘΟΥ
Καλές επιδόσεις, από μέτρια μέχρι πολύ καλά και άριστα, κατέγραψαν οι μαθητές του ΓΕΛ Σκιάθου.
Μάλιστα υπήρξαν δύο 20άρια στην Οικονομία και στα Λατινικά, ενώ ένα 20% των υποψηφίων έγραψε στην έκθεση κάτω από τη βάση.
Στην ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) καταγράφηκαν πολύ καλές επιδόσεις από τους μαθητές του σχολείου.
Η Πασχάλη Μαρία ανθρωπιστικών σπουδών έγραψε μέσο όρο 17,10.
Στις Θετικές Σπουδές, ο Άγγελος Τρακόσιας 16,95 μ.ο. , ο Σταμέλος Επαμεινώνδας 16,43 μ.ο., η Κανταράκη Δήμητρα 16,10 μ.ο. στον κλάδο Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο Ζαφείρης Ιωάννης Οικονομικών Σπουδών 15,23 μ.ο., η Μούσκαϊ Αλκέτα 14,80 μ.ο. τομέας Υγείας και η Πασχάλη Νικολέτα τομέας Υγείας 14,40 μ.ο.
Η Μαρία Πασχάλη στον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 17,10μ.ο. κι όπως είπε «η φετινή χρονιά δεν μου φάνηκε τόσο δύσκολη αν και υπήρχε άγχος. Δεν περιόρισα τις εξόδους μου. Στόχος μου η Ψυχολογία Αθήνας». Η δίδυμη αδελφή της η Νικολέτα Πασχάλη στον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 14,40 μ.ο. και στόχος της είναι η Μαιευτική Αθήνας.
Ο Άγγελος Τρακόσας στις Θετικές Επιστήμες συγκέντρωσε 16,95 μ.ο. και ο Επαμεινώνδας Σταμέλος, επίσης στις Θετικές Επιστήμες συγκέντρωσε 16,43 μ.ο.
Η Δήμητρα Κανταράκη από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 16,10 μ.ο., ο Ιωάννης Ζαφείρης από τον τομέα των οικονομικών συγκέντρωσε 15,23 μ.ο. και ο Αλκέτα Μούσκαϊ από τον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 14,80 μ.ο.

ΓΕΛ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Υψηλές βαθμολογίες καταγράφηκαν και στο ΓΕΛ Σκοπέλου.
Ο Νικόλαος Κεχριώτης στον τομέα Υγείας, συγκέντρωσε 18.400 μόρια κι όπως είπε «Στόχος η σχολή Ιατρικής. Ήταν μια αρκετά απαιτητική η χρονιά. Διάβαζα εντατικά, ήταν απαιτητικά τα θέματα, αλλά ήμουν προετοιμασμένος χάρις στις προσπάθειες των γονιών μου, των εκπαιδευτικών και τις δικές μου».
Επίσης, στον τομέα Υγείας, η Κωνσταντίνα Μπαμπάτσικου συγκέντρωσε 17.000 μόρια, η Δήμητρα Μαρλίτση από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 15.610 μόρια, η Ειρήνη Γερακίνη από τον τομέα Θετικών Επιστημών συγκέντρωσε 14.500 μόρια και ο Ηλίας Αμπελάκιας από τις Θετικές Επιστήμες συγκέντρωσε 12.600 μόρια, γράφοντας μάλιστα 18,6 στα Μαθηματικά από τις υψηλότερες βαθμολογίες.

ΓΕΛ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Στο ΓΕΛ Αλοννήσου, η Ευσταθία Ιωσηφίδου από τον τομέα των Θετικών Επιστημών, συγκέντρωσε πάνω από 17,5 – 17,6 μ.ο.

Να σημειωθεί ότι η «Θ» επικοινώνησε με τις διευθύνσεις των ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου και Καναλίων και δεν εδόθησαν ονόματα επιτυχόντων. Όσοι μαθητές ή γονείς μαθητών επιθυμούν τη δημοσίευση των ονομάτων και φωτογραφιών των παιδιών τους, μπορούν να αποστείλουν στο [email protected] τα στοιχεία τους και η συντακτική ομάδα της «Θ» θα επικοινωνήσει μαζί τους για να δημοσιευτούν στο φύλλο της Πέμπτης.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το