Αθλητισμός

Πρωτάθλημα μετά τις γιορτές εκτιμούν στον Ολυμπιακό Βόλου με βάση τα σημερινά δεδομένα

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και όλα είναι ανοιχτά. Στον Ολυμπιακό Βόλου εξακολουθούν να πιστεύουν πως δεν πρόκειται να δούμε άμεσα τη μπάλα να κυλά στο χορτάρι, εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει με το νέο έτος.
Βέβαια, υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα, αλλά και θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί η Φούτμπολ Λιγκ να αρχίσει χωρίς οι ομάδες να έχουν πάρει πιστοποιητικά συμμετοχής. Μπορεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, που δεν το έχουν πράξει. Για παράδειγμα, μόλις προχθές ο Πιερικός ανακοίνωσε πως καλύφθηκε το μετοχικό κεφάλαιο για τη δημιουργία της ΠΑΕ. Ανάλογα ζητήματα πιθανότατα έχουν κι άλλες ομάδες που ανέβηκαν φέτος από τη Γ’ Εθνική. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως δεν ακούγονται έντονα «φωνές» από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να αρχίσει το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2.

Υπάρχουν και παράγοντες ομάδως της Φούτμπολ Λιγκ, όπως για παράδειγμα ο Άρης Παλτόγλου του Αιγάλεω, που εκτιμούν πως δύσκολα θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Ελάχιστες ΠΑΕ μπορούν να ανταποκριθούν και μόνο εκείνες που έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ιδιοκτήτες τους. Εδώ να τονίσουμε, πως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη πως είναι υπέρ της άμεσης έναρξης του πρωταθλήματος, αναφέροντας πως ως ΠΑΕ μπορεί ο Ολυμπιακός να τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Οι ποδοσφαιριστές, όλων σχεδόν των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής και πληρώνονται το επίδομα ειδικού σκοπού από το κράτος. Όταν αρχίσει το πρωτάθλημα και με δεδομένο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις θα είναι πολλαπλάσιες απ’ ότι τώρα, μπορεί να φτάσουμε να πληρώνονται τα έξοδα για να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μένουν απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τη λίγκα να είναι σε συζητήσεις με την ΕΡΤ, χωρίς όμως να έχει επέλθει συμφωνία. Επίσης, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΕ θα λαμβάνουν χρήματα, μέσω των στοιχηματικών εταιρειών.
Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, για μια ακόμη φορά με δηλώσεις του παρέπεμψε το άνοιγμα του αθλητισμού στους λοιμωξιολόγους. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες που βιώνουν αθλητές και σωματεία, λόγω του lockdown, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.
Αναφορικά με την επανεκκίνηση των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων, διευκρίνισε ότι η έλλειψη μηχανισμού τακτικού ελέγχου του κορωνοϊού για τους αθλητές όλων των κατηγοριών δημιουργεί προβληματισμό κι αμφιβολία για το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εκτιμά πως τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν σταδιακά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το