Τοπικά

Πρόταση ψηφίσματος από τη ΛΑΣ Θεσσαλίας ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αν. Τσιαπλές, Αναστάσιος, Βασιλική Μπακάση, Απ. Νάνος και Ζ. Γκαραλιάκος, κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να εκφραστεί η στήριξη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να μην κλείσει και να μη πουληθεί το εργοστάσιο, αλλά να αναπτυχθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το προτεινόμενο ψήφισμα:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την στήριξή του στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα των εργατών του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, για να μην οδηγηθεί, με βάση σχεδιασμό της κυβέρνησης, στο κλείσιμο και σε εκποίηση και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.
Η ΛΑΡΚΟ που ιδρύθηκε το 1966, είναι η μοναδική βιομηχανία στη χώρα μας και σε όλη την Ε.Ε, που παράγει σιδηρονικέλιο από εγχώρια μεταλλεύματα. Αποτελεί παραγωγική μονάδα μεγάλης αξίας και στρατηγικής σημασίας, με μεγάλη συμβολή στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, με εφαρμογή ελληνικής μεθόδου και τεχνογνωσίας, με τεχνολογία εφάμιλλη της αντίστοιχης διεθνούς και με μεγάλες, αλλά αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες.

Το κλείσιμο και η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Οι μόνοι ωφελημένοι απ’ αυτήν την εξέλιξη, θα είναι ελάχιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, που ετοιμάζονται να αρπάξουν «έναντι πινακίου φακής», τη ΛΑΡΚΟ, που αξίζει πάνω από 20 δις. ευρώ και μαζί μ’ αυτή, να κατασπαράξουν τα “φιλέτα” του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για:
• Να μην κλείσει η ΛΑΡΚO, να σταματήσουν οι προσπάθειες τεμαχισμού και πώλησής της.
• Να συνεχισθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, η ενιαία λειτουργία της ως παραγωγικής μονάδας και να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητές της, χωρίς εργολάβους.
• Να μην απολυθεί κανένας εργάτης της ΛΑΡΚΟ ή των εργολάβων που δραστηριοποιούνται σε τμήματά της.
• Να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα στο ύψος του μισθού σε όλους τους εργαζόμενους, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες που σχετίζονται άμεσα ή έμεσσα με τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το