Τοπικά

Προτάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Σκιάθου

Προτάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού καταθέτει η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Σκιάθου και σε ανακοίνωσή της τονίζει πως είναι αναγκαίο όλοι οι αρμόδιοι για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκιάθου, η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Επαγγελματιών αλλά και όχι μόνο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κλίμα συνεργασίας και σύμπραξης με στόχο το κοινό καλό του νησιού.
Σημειώνεται ότι το Προεδρείο της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Σκιάθου (αμέσως μετά την συγκρότηση της και την εκλογή των μελών του) συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θ. Τζούμα όπου εκδηλώθηκε η επιθυμία και το ενδιαφέρον συνεργασίας και αρωγής σε θέματα που κρίνει απαραίτητο. «Είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν το νησί μας» αναφέρει η ΔΗΜ.Τ.Ο. στην ανακοίνωσή της. Οι προτάσεις της ΔΗΜ.Τ.Ο:

• Μείωση και Απαλλαγή των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τους Επιχειρηματίες.
Ανταποδοτικά Τέλη (τέλη καθαριότητος και φωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
Τέλη Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων Τέλη Διαμονής Παρεπιδημούντων (5%)
(Απαλλαγή των φόρων για τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν που θα χαθούν και οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές και μείωση αυτών για τους ενεργούς μήνες.)
• Μειωμένες Χρεώσεις για καντίνες και ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες.
• Προώθηση και Διαφήμιση του Νησιού. Θα ήταν καλό για γίνει μια καμπάνια με στόχο την διαφήμιση της Σκιάθου κάνοντας γνωστό ότι το νησί μας είναι προετοιμασμένο για την καλοκαιρινή σεζόν καθώς όλα θα λειτουργήσουν ομαλά προτρέποντας τους τουρίστες να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις τους αλλά να μεταβάλλουν τις ημερομηνίες αυτών.
• Διατήρηση και Ενίσχυση των Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών Γραμμών. Σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες εταιρίες να γίνει η επιβεβαίωση ότι τα δρομολόγια θα δημιουργούνται κανονικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης στο νησί.
• Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και δομών του Δήμου Σκιάθου σύμφωνα με τα πρότυπα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr .
• Αναβάθμιση και Επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Ενίσχυση με περισσότερους γιατρούς και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.
• Στήριξη της Τοπικής Αγοράς για τις λειτουργίες κάθε επιχείρησης (εφοδιασμός εμπορευμάτων και παροχή υπηρεσιών).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το