Τοπικά

Πρόσληψη 41 συμβασιούχων στον Δήμο Σκιάθου

Την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενέκρινε σε χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου, για τη λήψη μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4764/2020. Η αναγκαιότητα των προσλήψεων με τις συγκεκριμένες διατάξεις υπαγορεύεται πρώτον από το γεγονός πως ακόμη δεν έχει εκδοθεί από το ΥΠ.ΕΣ. εγκύκλιος προγραμματισμού προσλήψεων για το τρέχον έτος με συνέπεια οι προσλήψεις στην καθαριότητα να καθυστερήσουν αρκετούς μήνες και να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στον καθαρισμό των ακτών ,των πάρκων και κοινόχρηστων χώρων, στην αποκομιδή των απορριμμάτων εντός της πόλης αλλά και στο περιφερειακό δίκτυο.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Γραφείου Προσωπικού, στον παιδικό σταθμό είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή παιδιών και προσπαθούμε αφενός να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες, αφετέρου να υπάρχει κατανομή των παιδιών δημιουργώντας νέο τμήμα προς αποφυγή του συνωστισμού και τήρησης των μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών και του προσωπικού. Η αναγκαιότητα πρόσληψης μηχανικών και διοικητικών υπαλλήλων στην παρούσα χρονική στιγμή, εξαιτίας αφενός των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, που προκύπτουν από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID 19 και αφετέρου από την ανάγκη υλοποίησης δράσεων μέσω των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ & ΤΡΙΤΣΗΣ είναι πρωταρχικής σημασίας ,γιατί συνδέονται στενά-άμεσα ή έμμεσα-με προγράμματα της τεχνικής υπηρεσίας, του περιβάλλοντος και της καθαριότητας, ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες υγιούς διαβίωσης με έργα περιορισμού του κινδύνου από τη διασπορά.
Εγκρίθηκε έτσι η πρόσληψη έως τις 5 Ιουλίου 2021 ενός ΠΕ αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού, ενός πολιτικού μηχανικού ΠΕ και ενός ΤΕ, ενός τεχνολόγου τοπογράφου μηχανικού, δύο βρεφονηπιοκόμων, έξι διοικητικών υπαλλήλων ΔΕ, μίας βοηθού βρεφονηπιοκόμου, ενός χειριστή μηχανημάτων έργου ΔΕ, δύο οδηγών, 24 εργατών καθαριότητας ΥΕ και ενός καθαριστή ΥΕ.

Πληρωμή των προστίμων της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου
Πίστωση 45.100 ευρώ εξειδικεύτηκε από τον Δήμο Σκιάθου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την καταβολή των διοικητικών ποινών μετά από αποφάσεις της Λιμενικής Αρχής του νησιού για την επιβολή προστίμων αναφορικά με παραβάσεις ναυαγαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου.
Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής ήταν ομόφωνη ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Γιαμαρέλος και Αναστασία Φιλαρέτου δήλωσαν ότι συμφωνούν στην πληρωμή των προστίμων από τη στιγμή που έχουν βεβαιωθεί από την εφορία και σημείωσαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και να καταλογιστεί το ποσό στους υπεύθυνους ώστε να μην το πληρώσει ο Δήμος Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το