Τοπικά

Θετικό ισοζύγιο προλήψεων- απολύσεων τον Ιανουάριο στη Μαγνησία

Οι απαγορεύσεις απολύσεων λόγω των μέτρων της πανδημίας δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας σε απόλυτους αριθμούς και το σύστημα καταγραφής ροής της μισθωτής εργασίας «Εργάνη» εμφανίζει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων -απολύσεων , για τον πρώτο μήνα του 2021. Η επίπτωση της πανδημίας μπορεί να φανεί ευδιάκριτα μόνο στις ώρες εργασίας ανα απασχολούμενο, κάτι που δεν διαφαίνεται στο Εργάνη, ενώ ο Ιανουάριος του 2021 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, που δεν είχε εκδηλωθεί η πανδημία εμφανίζει θετικό ισοζύγιο 602 θέσεων εργασίας…
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιανουάριο καταγράφηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 65 θέσεις.
Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 1.211 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, και οι απολύσεις σε 1.146. Από τις 1.146 συνολικά απολύσεις οι 495 ονομάστηκαν «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Οι 651 προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου και λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Στις Σποράδες το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 25 θέσεις.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 27, οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» 10, ενώ 27 συμβάσεις αορίστου χρόνου και 10 ορισμένου χρόνου, καταγγέλθηκαν από τους εργοδότες.
Στο μεταξύ υπάρχει παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Έως τα τέλη Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.
Έως τα τέλη Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.
Έως τα τέλη Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το