Τοπικά

Προσφυγή στον Εισαγγελέα για τα ψόφια πρόβατα στο Αλιγαρόρεμα

334
Στον εισαγγελέα προσφεύγει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας εναντίον εκείνων των κτηνοτρόφων οι οποίοι πετούν σε ρέματα τα ψόφια ζώα, που χτυπήθηκαν από τον καταρροϊκό πυρετό. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τον εντοπισμό δεκάδων νεκρών ζώων στο Αλυγαρόρεμα και στον χώρο γύρω από τον ΧΥΤΑ του Βόλου, ενώ από σήμερα ξεκινούν έλεγχοι από τη Διεύθυνση Υγείας σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.
Επίσης, σήμερα η εταιρεία περισυλλογής με την οποία έχει σύμβαση η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα περισυλλέξει τα νεκρά ζώα από τη Μαγνησία και θα τα οδηγήσει για καύση στα αποτεφρωτήρια της Βέροιας και του Κιλκίς.
«Σήμερα θα συγκεντρωθούν τα επίσημα καταγεγραμμένα ζώα. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβά πρόστιμα αν εντοπιστούν να πετούν ζώα στα ρέματα. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νομό είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη και για όσα συνέβησαν στο Αλιγαρόρεμα θα αναζητηθούν ευθύνες. Έχουμε ήδη καταγγελίες για το ποιος ευθύνεται και θα αναζητηθούν με προσφυγή στην εισαγγελία» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το