Τοπικά

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον ΦΠΑ αποφάσισε ο Δήμος Σκιάθου

 

PREBEZANOS

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης της Κυβέρνησης να επιβάλει 23% ΦΠΑ έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, με ομόφωνη απόφασή του.

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Δ. Πρεβεζάνος διαμαρτυρήθηκε για την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε δεν είναι δυνατόν να… εντοπιστούν για να υπάρξει συνεννόηση. Επίσης διαμαρτυρήθηκε γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης.

Ο κ. Πρεβεζάνος τόνισε πως θα υπάρξει συντονισμός και με τα υπόλοιπα νησιά για να συντονιστούν οι κινήσεις τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε και από τον εισηγητή του θέματος κ. Απόστολο Πασχάλη ότι «οι Έλληνες πολίτες που μένουν μόνιμα στο νησί, φορολογούνται και πληρώνουν το κράτος μας, για παροχές τις οποίες αυτό αδυνατεί να παρέχει, όπως:

Δεν λειτουργεί Δημόσιο K.T.Ε.Ο. Δεν λειτουργεί Ειρηνοδικείο. Δεν λειτουργεί Δ.Ο.Υ.

Τα σχολεία λειτουργούν έχοντας εκπαιδευτική ανεπάρκεια, τόσο στα μαθήματα στα οποία απαιτούνται εργαστήρια και πειράματα, όσο και στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το πιο λυπηρό όμως είναι πως η Σκιάθος, στερείται το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο η Κεντρική Πολιτεία πρέπει να μας παρέχει, και μιλάω φυσικά για την Δημόσια Υγεία.

Είναι αδιανόητο σε ένα νησί σαν την Σκιάθο να υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας , μη έχοντας γιατρούς και γενικά εξειδικευμένο προσωπικό.

Όλες οι παραπάνω ελλείψεις, έχουν ως αποτέλεσμα, τις συχνές μετακινήσεις των δημοτών μας σε άλλες πόλεις, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα ακριβότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στην Ελλάδα ίσως», τόνισε.

Όπως τροποποιήθηκε και ισχύει το σημερινό φορολογικό καθεστώς από την 1η του Οκτώβρη και φέρει την αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. , στο νησί, θα προκαλέσει τις παρακάτω οικονομικές επιπτώσεις, σύμφωνα με το Δήμο :

– Σημαντική αύξηση του ετήσιου κόστους διαβίωσης των οικογενειών της Σκιάθου.

– Μαύρη εργασία και παραοικονομία. (Αγορές και παροχές υπηρεσιών χωρίς παραστατικά και ασφάλεια).

– Μείωση στην ροή των Ελλήνων τουριστών, καθώς κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει απορρόφηση του αυξημένου Φ.Π.Α., αντιθέτως θα υπάρχει αύξηση τιμών και πιθανή πτώση του τουρισμού για το έτος 2016.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το