Κόσμος

Προπαγάνδα Ερντογάν με νέο σίριαλ -Δείχνει ότι οι Ελληνες δολοφονούσαν και φυλάκιζαν Τούρκους στη Σμύρνη

Μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και των μισών ελληνικών νησιών του Αιγαίου, η προπαγάνδα του Ερντογάν συνεχίζεται μέσω ενός νέου τουρκικού σίριαλ.

Η σειρά με τίτλο «Vatanim Sensin», που σημαίνει «Εσύ είσαι η πατρίδα μου», κάνει πρεμιέρα αύριο (27/10) στην τηλεόραση της Τουρκίας και περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ωστόσο, οι παραγωγοί του Kanal D εξιστορούν τα γεγονότα από την… τουρκική πλευρά, αφού παρουσιάζουν ότι οι Ελληνες στρατιωτικοί δολοφονούσαν, εκτελούσαν, φυλάκιζαν και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων!

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Η νέα σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Cevdet, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων.

Το τρέιλερ σε συνδυασμό με την περιγραφή των γεγονότων δείχνει ότι μια τηλεοπτική σειρά γίνεται το καλύτερο… όργανο προπαγάνδας για τον Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες αμφισβητεί ολοένα και πιο έντονα τα ελληνικά σύνορα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το