Τοπικά

Προωθείται η δημιουργία ποδηλατοδρομίου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού

Ποδηλατοδρόμιο προτίθεται να κατασκευάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Δήμο Βόλου, ο οποίος με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γνωμοδοτεί θετικά και προτείνει την υλοποίηση του έργου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου.
Σύμφωνα με την αρχική πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ποδηλατοδρόμιο θα είναι ένα ανοικτό στάδιο μήκους 175 μ., πλάτους 150 μ. και εμβαδού 20.514 τ.μ. Η ειδική πίστα διαδρομών θα έχει συνολικό μήκος 333,33 μ. και πλάτος 7,5 μ. και θα εγγράφεται σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μήκους 142 μ. και πλάτους 82 μ. Για την ως άνω περιγραφόμενη κατασκευή απαιτείται χώρος 40 περίπου στρεμμάτων, ενώ ο πλήρης φάκελος της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του έργου θα υποβληθεί άμεσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρέχοντας τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται, οι οποίες θα εκτιμηθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα και με το από 22/3/2019 έγγραφο της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης στην απαλλοτριωμένη περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπως αποτυπώνεται και στο απόσπασμα του σχεδίου ΒΠ311 της μελέτης ««Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Π.Σ.) Βόλου» (υπ’ αριθμ. 3018/167095/05-10-2016 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας ΦΕΚ Α.Α.Π. 237/4-11-2016, προβλέπεται η χρήση «Αθλητισμός».
Όπως προαναφέρθηκε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ελήφθη απόφαση για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τη διάθεση εκ μέρους του Δήμου Βόλου τμήματος 40 περίπου στρεμμάτων στην απαλλοτριωμένη περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου, για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το