Τοπικά

Απ. Ριζόπουλος: Η απουσία έργου της δημοτικής αρχής Βόλου στα σχολεία να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις εκλογές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απ. Ριζόπουλος καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την τραγική κατάσταση στα νηπιαγωγεία της πόλης, τα οποία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, ενώ για προεκλογικούς λόγους και μετά από χρόνια καθυστέρηση προσπαθεί να εντάξει στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» την ανέγερση σχολικών αιθουσών στο 27ο Δ.Σ. Βόλου στις Αλυκές. «Η στάση της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και της ασφάλειας των σχολικών διδακτηρίων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις επόμενες τοπικές εκλογές», τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Απ. Ριζόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους δήμους όπου από τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα ισχύει η υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου, χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ, αφού στην απόφασή της λέει ότι «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού»! Πρόκειται λοιπόν για μια ακόμη μεγάλη πρόκληση και απερίγραπτη κοροϊδία!
Ήδη η κατάσταση στα νηπιαγωγεία είναι τραγική! Στην πόλη μας 11 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, σε συνθήκες άθλιες. Ταυτόχρονα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα κονδύλια για σχολικές υποδομές είναι σχεδόν μη επιλέξιμα. Επιπλέον η κυβέρνηση έκοψε και το κονδύλι των 140 εκατομμυρίων ευρώ για προσχολικές υποδομές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, προτείνοντας τη λύση τοποθέτησης κοντέινερ στα υπάρχοντα σχολεία.

Η «ευρηματική» και «σύγχρονη» παιδαγωγική διαχείριση της μιζέριας της κυβέρνησης έχει ακολούθους τις δημοτικές αρχές, όπως κι αυτή του Δήμου Βόλου. Επί πέντε χρόνια στην πόλη δεν έδωσε καμιά απολύτως λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων και κυρίως των νηπιαγωγείων, όπου στη κυριολεξία σε στοιβάζονται σε άσχημες και επικίνδυνες υποδομές εκατοντάδες μικρά παιδιά. Ακόμη ο απαραίτητος αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών υποδομών είναι ανύπαρκτος. Η πρόσφατη πρεμούρα της δημοτικής αρχής, προεκλογικά, με καθυστέρηση χρόνων, να εντάξει στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» την ανέγερση σχολικών αιθουσών στο 27ο Δ.Σ. Βόλου στις Αλυκές, που προσωρινά θα τοποθετηθεί ακόμη μια αίθουσα κοντέινερ, αποτελεί πράξη παραδοχής της απουσίας έργου και συγκάλυψη των ευθυνών της απέναντι στις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γονιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Η στάση της δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και της ασφάλειας των σχολικών διδακτηρίων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις επόμενες τοπικές εκλογές. Το ίδιο και για τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη για την ευθύνη των κυβερνήσεων, που χρόνια τώρα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών για ποιοτική προσχολική αγωγή και γενική μόρφωση και εκπαίδευση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους φορείς της πόλης, τα εργατικά σωματεία, τα νεαρά λαϊκά νοικοκυριά να διεκδικήσουμε από κυβέρνηση – Περιφέρεια και το Δήμο τη γενναία χρηματοδότηση για την εξασφάλιση των όρων ουσιαστικής και ποιοτικής αναβάθμισής και της προσχολικής αγωγής. Να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε δήμο – Περιφέρεια, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και να διεκδικήσουν:
• Γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αξιοποιώντας τα δημόσια οικόπεδα της πόλης μας.
• Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα με 25 παιδιά.
• Δημόσιοι, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Χωρίς τροφεία και επιβάρυνση των γονιών. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού κάθε ειδικότητας.
• Τμήματα ένταξης σε όλα τα νηπιαγωγεία και ειδικά νηπιαγωγεία. Ουσιαστική λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων. Με πλήρη σίτιση, μαγειρεία και τραπεζαρία, χώρους ξεκούρασης, βοηθητικό προσωπικό.
• Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων στις προσχολικές δομές.
• Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο, σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους, ώστε να διασφαλίζεται η παιδαγωγική συνέχεια μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το