Τοπικά

Πρωινό σε 169 άπορους μαθητές – Την έγκρισή του θα δώσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Την έγκριση της σίτισης και παροχής πρωϊνού σε άπορους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει σήμερα στη 13:30 με τηλεδιάσκεψη. Η παροχή πρωινού θα γίνει στους άπορους μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και ο προϋπολογισμός για το σχολικό έτος 2020-2021 προϋπολογίζεται σε 18.620 ευρώ με ΦΠΑ.

Ειδικότερα, ο Δήμος Βόλου με επιστολή του στις 29 Σεπτεμβρίου προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών ανά σχολείο που υποσιτίζονται προκειμένου να τους χορηγηθεί πρωινό γεύμα.
Το τρέχον σχολικό έτος ο Δήμος Βόλου θα παρέχει πρωινό σε 169 μαθητές για 95 ημέρες.

Στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται προς συζήτηση και η ανάκληση της απόφαση του περί έγκρισης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στης πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας και τίτλο «δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων». Ο Δήμος Βόλου είχε υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 41.269.562,65 ευρώ. Η πράξη αυτή υποβλήθηκε στο πρόγραμμα σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΣΥΔΙΣΑ. Ωστόσο με βάση της αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ , που εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, αποσύρθηκε η πρόταση χρηματοδότησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Για αυτό απαιτείται ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την υποβολής πρότασης χρηματοδότησης.

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει επίσης την ανάκληση της απόφασής του για την επανέγκριση προμελέτης του έργου προϋπολογισμού 41.120.316,06 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων: Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το