Τοπικά

Προειδοποιητική στάση εργασίας χθες στα δικαστήρια του Βόλου

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους.
Η στάση εργασίας έγινε από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικαστικών υπαλλήλων, αναφορικά με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

 

Αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι η επίσπευση των διαδικασιών στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών με έμψυχο δυναμικό, δηλαδή των 305 επιτυχόντων της προκήρυξης 1ΕΓ/2016 (επιτυχόντες ΑΣΕΠ 1998) και έκδοσης από το ΑΣΕΠ των προκηρύξεων για τις 680 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, για τις 100 θέσεις πληροφορικής και για τις 200 θέσεις δακτυλογράφων.
Κατάργηση ή τροποποίηση ή αντικατάσταση του άρθρου 48, πριν από την υποβολή ερωτημάτων στο Υπηρεσιακό του Αρείου Πάγου, για επιλογή προϊσταμένων Διευθύνσεων.
Η χθεσινή στάση εργασίας συνδέεται και με το αίτημα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος να συναντηθεί το Δ.Σ. με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλο, προκειμένου να τεθούν, εκτός των ελλείψεων σε προσωπικό και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.

 
Όπως δήλωσε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου, ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι τρεις υπάλληλοι, που είχε δεσμευτεί το υπουργείο πως θα τοποθετηθούν σε κάθε Ειρηνοδικείο και στου Βόλου, προκειμένου να ασχολούνται αποκλειστικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Ακόμη η κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι όλες οι υπηρεσίες στα δικαστήρια του Βόλου έχουν κενά, ωστόσο το υπουργείο έχει δεσμευμένες θέσεις και δεν έρχονται μετατάξεις από άλλα υπουργεία. «Θέλουν να έρθουν με μετάταξη υπάλληλοι, αλλά το υπουργείο δεν εκδίδει τη σχετική πρόσκληση, για να έρθουν», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.

 
Σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου υπηρετούν συνολικά 78 δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 90, ενώ κενά υπάρχουν και στα Ειρηνοδικεία Σκοπέλου και Αλμυρού.
Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν έρθει οκτώ υπάλληλοι ιδιωτικού Δικαίου, που έχουν καταταγεί σε προσωποπαγείς θέσεις. Πέρυσι και φέτος αποχώρησαν τρεις υπάλληλοι με συνταξιοδότηση, ενώ δέκα περίπου ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση και εξαγορά πλασματικών χρόνων εργασίας.
Η κ. Παπαδημητρίου κατέληξε με την επισήμανση πως η χθεσινή στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική και ότι ο κλάδος θα καθορίσει τη στάση του μετά τη συνάντηση που έχει ζητήσει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ΟΔΥΕ) με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το