Τοπικά

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Σκιάθου με το Λιμενικό Ταμείο για την καθαριότητα

Προγραμματική σύμβαση συνεργασίας υπέγραψε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τον Δήμο Σκιάθου και την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εργασίες αποκομιδής και καλλωπισμούς.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου δεν διαθέτει προσωπικό και κατ’ επέκταση συγκροτημένη Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου. Έτσι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών που αφορούν σε εργασίες καλλωπισμού των παρτεριών και του πάρκου, καθώς και των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, το Λιμενικό Ταμείο θα παραχωρήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά δεν θα έχει καμία επιβάρυνση για τα υλικά καθαρισμού, την πρόσληψη εποχικού προσωπικού και τη συντήρηση του αυτοκινήτου.
Ο Δήμος Σκιάθου θα αναλάβει την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων από όλους τους κάδους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και τον καθαρισμό των χερσαίων ζωνών του λιμανιού.
Επίσης θα αναλάβει το κλάδεμα των δέντρων, τις εργασίες καλλωπισμού των πάρκων και παρτεριών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ το Λιμενικό Ταμείο δεν θα καταβάλει στον Δήμο αμοιβή. Την προγραμματική σύμβαση ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου.

Πρόγραμμα δακοκτονίας
Στο μεταξύ, σε πρόγραμμα Δακοκτονίας για τα έτη 2020 και 2021 θα συμμετέχει ο Δήμος Σκιάθου. Σε απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε στην επιθυμία των ελαιοπαραγωγών που κατέχουν πάνω από το 50% των ελαιόδεντρων του Δήμου να πραγματοποιηθεί δακοκτονία στην περιοχή.
Επίσης, έγινε δεκτή από τους ελαιοπαραγωγούς, η πληρωμή εισφοράς δακοκτονίας, η οποία ορίζεται σε ποσοστό 2% επί τις τιμής συγκέντρωσης του κοινού παρθένου ελαιόλαδου ποιοτικής κατηγορίας Semifine ή Curante (οξύτητα 2-3,3%), καθώς και σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής πώλησης των βρώσιμων ελιών.
Οι ελαιοπαραγωγοί είναι υπόχρεοι να καταβάλουν την εισφορά ακόμα και σε περιπτώσεις περιοχών, στις οποίες δεν κρίθηκε αναγκαία η διενέργεια δολωματικού ψεκασμού κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το