Τοπικά

Προγραμματική Δήμου και ΔΕΥΑ Σκιάθου για αποτελεσματική λειτουργία του ΧΥΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑ Σκιάθου με αντικείμενο τη λειτουργία εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού ΧΥΤΑ του Δήμου και επεξεργασία περίσσιας στραγγιδίων λυμάτων.
Η προγραμματική σύμβαση σκοπό έχει την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ Δήμου Σκιάθου και της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου, για τη άμεση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α., μέσω της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού (Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων) που υπάρχει εντός του χώρου του Χ.Υ.Τ.Α., καθώς και της διαχείρισης της περίσσιας του όγκου των στραγγιδίων λυμάτων του Χ.Υ.Τ.Α., για την αποτροπή φαινομένων διαρροών λόγω μεγάλου όγκου των στραγγιδίων λυμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Σκοπός είναι η άρτια λειτουργία της εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Σκιάθου καθώς και των συνδεδεμένων με αυτόν δεξαμενών και συστημάτων άντλησης, η αποτροπή φαινομένων διαρροών λόγω μεγάλου όγκου των στραγγιδίων λυμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το