Τοπικά

Πράσινοι Θεσσαλίας: Ιδιοτελή τα κίνητρα της προσχώρησης Ακρίβου

Αναμενόμενη θεωρούν οι Πράσινοι την προσχώρηση του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας Αθ. Ακρίβου στην παράταξη της ΝΔ στην Περιφέρεια.

Τέτοιες κινήσεις δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται όσοι υιοθετούν επιφανειακά τα πράσινα συνθήματα, χωρίς πυξίδα ήθους και αρχών.

Η προσχώρηση του συμβούλου αυτού, είναι η φυσική κατάληξη των ψευδεπίγραφων ψηφοδελτίων που κατάφερε να συγκροτήσει το κόμμα του Κ. Καλογράνη «Πράσινο Κίνημα» σε Αττική και Θεσσαλία. Οι νεοδημοκράτες περιφερειάρχες των δύο αυτών Περιφερειών, Αγοραστός και Πατούλης, στήριξαν ποικιλότροπα τα δήθεν-πράσινα ψηφοδέλτια προεκλογικά και εισέπραξαν τη στήριξή τους μετεκλογικά.

Η από καιρό δρομολογημένη ενσωμάτωσή τους στη συντηρητική παράταξη δεν αποτελεί κάποια προσπάθεια επηρεασμού ή επιβράβευσης των -ανύπαρκτων άλλωστε- πράσινων πολιτικών αλλά εκφράζουν ιδιοτελή κίνητρα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις οικολογικές αξίες, με την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής, τη στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον σεβασμό των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων.

Οι πολίτες αναζητούν σε εθνικό και τοπικό επίπεδο εκείνες τις Πράσινες δυνάμεις που αγωνίζονται μέσα κι έξω από τους θεσμούς, με αξιοπιστία, εντιμότητα και πίστη στην αυτονομία της πολιτικής οικολογίας. Και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν τη συγκρότηση ενός ισχυρού Πράσινου πόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το