Ελλάδα

«Πράσινο φως» Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα – Οι προϋποθέσεις

«Πράσινο φως» από Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά το πρώτο «όχι» και την αποφασιστικότητα των αγροτών.

Ο αριθμός των τρακτέρ είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο, σε αυτή την περίπτωση θα επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ μέσα στον αστικό ιστό, δεδομένου ότι δεν θα κατέβουν μέχρι τα όρια του νομού Αττικής όλα όσα βρίσκονται στα μπλόκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου του OPEN Γιάννη Ζιάκα.

Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξειδικεύτηκε και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη μαζική είσοδο των αγροτικών μηχανημάτων στην Αθήνα.

Οι προϋποθέσεις

  • Η Τροχαία εκτός από τα αγροτικά μηχανήματα θα έχει να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα φτάσουν στην Αττική.
  • Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛΑΣ από το σημείο από όπου θα ξεκινήσουν μέχρι και την πλατεία Συντάγματος.
  • Θα υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εισόδου στον αστικό ιστό και συγκεκριμένο δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί.
  • Ανά 30 τρακτέρ θα πρέπει να υπάρχει όχημα που θα μπορεί να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα ή ζημίες.
  • Η τροχαία θέλει στη λεωφόρο Αμαλίας μία λωρίδα να παραμείνει ανοιχτή ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο στην περίπτωση που ο αριθμός των τρακτέρ θα είναι μικρός και δεν θα μεταβούν στην Αθήνα όλα τα μηχανήματα που βρίσκονται στα μπλόκα.

Τέλος, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν πως οι αγρότες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει έως το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το