Τοπικά

Ποσό 60.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού για τα αδέσποτα

Ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει τους δημότες του πως έγινε το πρώτο, μεγάλο βήμα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων το οποίο ταλαιπωρεί την περιοχή τα τελευταία πολλά χρόνια.
Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., διατίθενται 60.000 ευρώ φέτος (έναντι 14.000 πέρυσι) για τροφές, φάρμακα, εμβόλια, ταϊστρες, στειρώσεις και τσιπαρίσματα των ζώων, καθώς και αμοιβές των ανθρώπων για την περισυλλογή των ζώων.
Ήδη ανατέθηκαν σε κτηνιάτρους οι σχετικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να αναλάβουν τις στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς, σημάνσεις και εξετάσεις για ασθένειες των αδέσποτων ζώων.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και η σχετική εισαγγελική άδεια προκειμένου να παρέμβει ο Δήμος σε ιδιωτικό αγρόκτημα, στο οποίο φιλοξενείται μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων ώστε να τύχουν και αυτά της κατάλληλης φροντίδας από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

“Ο Δήμος Αλμυρού, με υψηλό αίσθημα ευθύνη και ανταποκρινόμενος στις δίκαιες απαιτήσεις των δημοτών, αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που επί χρόνια ταλανίζει την τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, και επειδή κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, ο Δήμος Αλμυρού θέλει να υπογραμμίσει πως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και για τον καθένα και την καθεμιά μας. Οφείλουμε, όλοι και όλες, να αναλογιζόμαστε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας όταν αποκτούμε ένα κατοικίδιο και να είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές, ώστε να μη δημιουργούμε αδέσποτα , να μην υιοθετούμε δηλαδή, αν δεν είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας το κατοικίδιο και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του.
Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού, φανερώνει την ευαισθησία, τη συναίσθηση του καθήκοντος και της φροντίδας προς κάθε πλάσμα που είναι πιο αδύνατο από εμάς. Δείχνει το βαθμό της θέλησής μας να ζήσουμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία με σεβασμό απέναντι σε κάθε ύπαρξη που περιμένει και εξαρτάται από εμάς.

Ο Δήμος Αλμυρού, καλεί τις Φιλοζωικές οργανώσεις, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, κάθε ενεργό δημότη να συνδράμουν στο έργο του ώστε να πετύχουμε από κοινού την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος, που δεν τιμά καμιά οργανωμένη κοινωνία.
Για να μπορέσουμε να περηφανευόμαστε πως στο Δήμο Αλμυρού, υπήρχε κάποτε ένα πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, τώρα πια όμως, δεν υπάρχει.
Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το