Κόσμος

Πώς βρέθηκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο και ποιος θεωρείται ο «βασικός ύποπτος»: Σάλος στα social media

Έρευνα γίνεται σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα μετά το περιστατικό εκκένωσης του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα, λόγω μιας ύποπτης λευκής σκόνης που βρέθηκε στο κτίριο. Η λευκή σκόνη διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κοκαΐνη. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία και τώρα όλοι ψάχνουν ποιος και πως τη μετέφερε εκεί.

Σημειώνεται ότι, ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Anthony Guglielmi, δήλωσε ότι η σκόνη υποβάλλεται σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί τι είναι και πώς ακριβώς βρέθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο Anthony Guglielmi είπε ότι τη βρήκαν μέλη των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου και δεν αποκάλυψε που ακριβώς ούτε πώς ήταν συσκευασμένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος τον ΗΠΑ δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο την ημέρα που εντοπίστηκε η σκόνη.

Ποιον φωτογραφίζουν σαν ύποπτο
Πάντως, αυτός που φωτογραφίζεται ως «βασικός ύποπτος» από πληθώρα αμερικανικών μέσων, όπως η New York Post, είναι ο γιος τους αμερικανού προέδρους, Χάντερ Μπάιντεν. Όπως γράφει το σχετικό δημοσίευμα «ο 53χρονος, ο οποίος έχει παραδεχτεί στο παρελθόν τον εθισμό του στην κοκαΐνη, βρισκόταν στους χώρους του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, πριν πάει με τον πατέρα του Τζο Μπάιντεν το Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ».

Στα απομνημονεύματά του «Beautiful Things», ο Χάντερ περιγράφει λεπτομερώς την πολυετή μάχη του με τον εθισμό στην κοκαΐνη, η οποία όπως είπε εντάθηκε μετά τον θάνατο του αδελφού του Μπο το 2015.

Το περιστατικό προκάλεσε επικριτικά και σκωπτικά σχόλια από τους Ρεπουμπλικανούς. «Η ιστορία για μια τσάντα κοκαΐνης που βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του Προέδρου είναι μια ιστορία για την αγάπη του πατέρα του για τον γιο του», έγραψε στο Twitter ο Στέφεν Λ. Μίλερ του Spectator.

Σάλος και στα social media
Πάντως, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης είναι σίγουροι για τον υπεύθυνο καθώς πλημμύρισαν από χλευαστικές αναρτήσεις. «357 πρώην αρχηγοί πληροφοριών υπογράφουν ανοιχτή επιστολή κατηγορώντας τους Ρώσους για κοκαΐνη στη βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου», ανέφερε ο κριτικός κινηματογράφου της Wall Street Journal, Κάιλι Σμιθ, αναφερόμενος στην επιστολή «Spies Who Lie» που επιδίωκε να σταματήσουν οι αποκαλύψεις για την άσωτη ζωή του Χάντερ Μπάιντεν. «Ελάτε τώρα, ο Χάντερ δεν θα έχανε ποτέ τα ίχνη ενός σημαντικού προσωπικού αντικειμένου», πρόσθεσε.

 

Πολλοί χρήστες πόσταραν σε πολλές περιπτώσεις εικόνες του Τόνι Μοντάνα, του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο στην ταινία «Scarface». Μάλιστα σε κάποιες παρουσιάζονται οι Τζο και Χάντερ Μπάιντεν μπροστά από ένα «βουνό» κοκαΐνης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το