Κόσμος

Πώς 5.000 δορυφόροι του Μασκ «κατέκλυσαν» τη Γη; Εντυπωσιακό βίντεο στη δημοσιότητα ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν

Εντυπωσιάζει βίντεο που «έπιασε» τους 5.000 δορυφόρους Starlink του Ίλον Μασκ. Τα συγκλονιστικά πλάνα με τις μικρές πορτοκαλί κουκκίδες, που αντιπροσωπεύουν τους δορυφόρους να περιστρέφονται γύρω από τη Γη, δείχνουν το μέγεθος της επένδυσής του στην τεχνολογία.

Η συναρπαστική αναπαράσταση ανέβηκε από τον χρήστη @flightclubio στις 18 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα Χ.

Ωστόσο, νέα έρευνα έδειξε ότι ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας -όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Μασκ- διαρρέουν στον ουρανό, γεγονός που δυσκολεύει τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις, όπως γράφει η Daily Mail.

Οι επιστήμονες ανησυχούν επίσης ότι τα «διαστημικά σκουπίδια» του Μασκ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα ακραίο συμβάν σύγκρουσης. Το «σύνδρομο Κέσλερ» -που προτάθηκε από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ το 1978- λέει ότι αν υπάρχει πάρα πολύ διαστημικό σκουπίδι στην τροχιά της Γης, τότε τα αντικείμενα θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν περισσότερα διαστημικά σκουπίδια. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η τροχιά της Γης να γίνει ασταθής.

Υπενθυμίζεται πως η SpaceX εκτόξευσε τους δορυφόρους Starlink τον Μάιο του 2019 και έχει ήδη στείλει στο διάστημα πάνω από 5.000 από τα αντικείμενα μαζικής παραγωγής. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φτάσει τους 2 εκατομμύρια συνδρομητές τον Σεπτέμβριο του 2023 και σχεδιάζει να αναπτύξει 12.000 δορυφόρους -στόχος που θα μπορούσε να αυξηθεί σε 42.000.

Το SpaceX Starlink είναι ένας δορυφόρος χαμηλής τροχιάς που παρέχει διαδίκτυο με απεριόριστα δεδομένα και γρήγορες ευρυζωνικές ταχύτητες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το