Τοπικά

Πορεία στον Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Θα συμμετέχουν Ξεκίνημα και ΚΚΕ(μ-λ)

Πορεία για την επέτειο του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου από τον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.  Καλέσματα απευθύνουν το μαθητικό φοιτητικό “Ξεκίνημα” και η Κομματική Οργάνωση Βόλου του του ΚΚΕ(μ-λ)

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μαθητικό-φοιτητικό “Ξεκίνημα”, “Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου ξυπνούν μαύρες μνήμες, με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να εγκλωβίζουν 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της σχολής. Αυτή ήταν μία απόφαση που πήρε η Σύγκλητος για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου), αδιαφορώντας για τη Γενική Συνέλευση που είχε καλεστεί από τους φοιτητές αλλά και για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Η εισβολή των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους δεν έχει φυσικά στόχο να χτυπήσει το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο εξάλλου λαμβάνει χώρα σε πολλούς χώρους και περιοχές της Αθήνας που δεν καλυπτόταν από το άσυλο, (συμπεριλαμβανομένου και όλων των δρόμων γύρω από το ΑΤ Ομόνοιας) ούτε να προλάβει τα «μπάχαλα» όπως πρόβαλε, στην περίπτωση της ΑΣΟΕΕ η κυβέρνηση. Έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα, το οποίο πάντα έδινε σκληρές μάχες ενάντια στα σχέδια της ΝΔ για τα πανεπιστήμια και να ταυτίσει όσους φοιτητές υπερασπίζονται το άσυλο και τους φοιτητικούς αγώνες με τα «μπάχαλα» αλλά στο μυαλό μιας μερίδας κόσμου ακόμα και με το εμπόριο ναρκωτικών.

Τη Δευτέρα 11/11 πραγματοποιήθηκαν μαζικές πορείες και διαμαρτυρίες ενάντια στη βία της αστυνομίας και την κατάργηση του ασύλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στο Βόλο την Τρίτη 12/11.
Για να ανακοπεί η επίθεση της κυβέρνησης στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση (κατάργηση ασύλου, εξίσωση ιδιωτικών κολεγίων με τα ΑΕΙ, ιδιωτικοποίηση μεγάλων κομματιών των ΑΕΙ κ.α.) και να σταματήσουν τα όλο και συχνότερα κρούσματα άγριας καταστολής πρέπει να κινητοποιηθούμε μαζικά”

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ)

“46 χρόνια μετά, ο Νοέμβρης του 1973 των φοιτητών, των εργατών και του λαού μας συνεχίζει να εμπνέει και να οδηγεί τους αγώνες του σήμερα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία. Παραμένει «καρφί στο μάτι» των αντιδραστικών δυνάμεων μέσα κι έξω απ’ τη χώρα. Των αμερικάνων φονιάδων του πλανήτη που οργάνωσαν το Απριλιανό πραξικόπημα του 1967 και στήριξαν τη χούντα. Της ντόπιας αστικής τάξης που κλυδωνιζόταν από τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με το λαό της δεκαετίας του ’60 και είδε τη διέξοδο στο “γύψο”.
46 χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη και οι στόχοι του «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω oi ΗΠΑ», «Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό» παραμένουν φωτεινός φάρος για το λαϊκό κίνημα. Είναι στόχοι που μέχρι σήμερα η αστική τάξη προβοκάρει και χτυπά λυσσασμένα, ακριβώς γιατί είναι επικίνδυνοι για την ίδια και τους προστάτες της. Είναι στόχοι που δίνουν ελπίδα και προοπτική στο δρόμο που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να βαδίσουν οι λαϊκές μάζες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το