ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή στον Βόλο

Τοπικά

Τρίκαλα: Έκρηξη σε διαμέρισμα στην Ασκληπιού

Τοπικά

Ανάκληση πλαστικής κουτάλας από τον ΕΦΕΤ

Ελλάδα

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονου Βολιώτη

Τοπικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Άρθρα

Πολυνομοσχέδιο ανατροπών και φτώχειας για τους Έλληνες

του Γιώργου Καλτσογιάννη*

Η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο 1.400 σελίδων που αλλάζει προς το χειρότερο τη ζωή χιλιάδων πολιτών. Για ακόμη μια φορά νομοθετεί άρον-άρον, υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία.
Αν αναλογιστούμε, τι έλεγαν οι κυβερνώντες προεκλογικά, τους όρκους που έδιναν ότι δεν θα ψήφιζαν αντιλαϊκά μέτρα, μόνο θυμηδία αλλά και οργή μας προκαλούν τα όσα κάνουν τώρα, που έχουν γίνει οι πιο στενοί φίλοι του ΔΝΤ και άλλων φορέων που παλιότερα καθύβριζαν.
Η κυβέρνηση είχε πει ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει αναίμακτα, χωρίς μέτρα για τον ελληνικό λαό. Ακόμη ένα ψέμα. Σαν τις πολλές αυταπάτες που είχε ο Πρωθυπουργός πριν ψηφίσει με τα δύο χέρια το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο.
Με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ενός μνημονίου που θα ήταν αχρείαστο, αν η σημερινή κυβέρνηση ακολουθούσε τον δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών ανατρέπεται, μπαίνει σε νέο κύκλο αβεβαιότητας και φτωχοποίησης.
Οι περιπτώσεις είναι πολλές.
Χιλιάδες τρίτεκνοι και πολύτεκνοι χάνουν τα επιδόματα που λάμβαναν και ξεκινούν νέο Γολγοθά για την ανατροφή των παιδιών τους.
Οι εργαζόμενοι με επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματά τους.
Οι 40.000 εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ εντάσσονται στο υπερταμείο και κανείς δεν ξέρει ποια μέρα τους ξημερώνει.
Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας επιταχύνονται, όταν υπάρχουν χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις για το νόμο Κατσέλη, ενώ το Δημόσιο θα βγάζει στο σφυρί σπίτια ακόμη και για πολύ λίγα ποσά.
Η πιστοποίηση της αναπηρίας μπορεί να οδηγήσει σε εξαίρεση πολλούς δικαιούχους που λάμβαναν προνοιακές παροχές.
Το δικαίωμα στην απεργία κινδυνεύει να χαθεί
Το ωράριο των φαρμακείων απελευθερώνεται πλήρως με το πλήγμα για τα φαρμακεία της γειτονιάς να είναι πολύ μεγάλο.
Νέες συγχωνεύσεις σχολείων είναι προ των πυλών και θέμα 30ωρου ανοίγει αναίτια για τους εκπαιδευτικούς.
Επίσης διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών μπαίνουν σε νέες διαδικασίες για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους που δυσκολεύουν την επιβίωσή τους.
Οι αστοχίες της κυβέρνησης να δώσει ουσιαστική ανάπτυξη στη χώρα, οδηγούν σε μια νέα λαίλαπα μέτρων με φόρους 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ και αλλαγές σε, επιδόματα, παροχές, ιδιοκτησίες που προκαλούν κοινωνική φτώχεια.
Και δυστυχώς οι κυβερνώντες στις πλάτες των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών και των νοικοκυριών προσπαθούν να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία αγνοώντας τις συνέπειες που προκαλούν στην κοινωνία.

*θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το