Τοπικά

Πολλά κενά εκπαιδευτικών στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

Σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό αντιμετωπίζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου και ενώ έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως έχουν προηγηθεί τέσσερις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών και άλλες δύο φάσεις ειδικού βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς, όμως, να καλυφθούν τα κενά που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, έχουν από καιρό κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές, χωρίς, όμως, κάποια λύση. Επίσης για το θέμα έχει ενεργοποιηθεί εκτός από τη διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος γονέων.
Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου κ. Φωτεινή Γρηγορίου δήλωσε πως «είναι μία από τις χειρότερες χρονιές μας σε κενά προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα σε κενά εκπαιδευτικού προσωπικού έχουμε 91 διδακτικές ώρες που είναι ακάλυπτες και αυτό σημαίνει ότι το σχολείο έχει πεντάωρη και όχι εξάωρη λειτουργία. Πιο αναλυτικά μας λείπουν ένας γεωπόνος, δύο καθηγητές για το εργαστήριο κεραμικής, ειδικότερα, ένας καλλιτεχνικών και ένας σχεδιασμού παραγωγής προϊόντων, καθώς και ένας καθηγητής για τη διατροφή. Το εργαστήριο κεραμικής αντί για τέσσερις εκπαιδευτικούς, έχει δύο».
Ο ρόλος των εργαστηρίων είναι κομβικός στη λειτουργία του ΕΕΕΚ Βόλου. «Οι μαθητές μας αρχίζουν με δέκα ώρες εργαστηρίων στην Α’ Τάξη και καταλήγουν με δεκαπέντε ώρες στη ΣΤ’ Τάξη» τόνισε η διευθύντρια και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε προγράμματα, όπως για την κολύμβηση που αρχίζει μέσα στον Δεκέμβριο. Επομένως δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αρκετά πράγματα από τα προγράμματα και τις ομάδες μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον οικογενειακό προγραμματισμό. Ακόμη κρατάμε μια ομάδα μαθητών που προέρχονται από μακρινές περιοχές. Μάλιστα αυτοί οι μαθητές είναι από διάφορα τμήματα. Επίσης στα ειδικά σχολεία δεν υπάρχει η υποχρεωτικότητα της μάσκας και του αυτοδιαγνωστικού τεστ».
Εκτός, όμως, από το εκπαιδευτικό προσωπικό που λείπει, υπάρχουν κενά και σε άλλες ειδικότητες: «Υπάρχει το κενό του εργοθεραπευτή, χρειαζόμαστε και δεύτερο ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό που δικαιούμαστε βάσει του αριθμού μαθητών, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ενώ τον σχολικό νοσηλευτή τον μοιραζόμαστε με το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, αφού δύο μέρες είναι εκεί και τρεις μέρες σε εμάς. Επίσης μας λείπουν δύο άτομα από το ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Λειτουργούμε για να λειτουργήσουμε».
Το ΕΕΕΕΚ Βόλου, όταν πέρυσι όλα τα σχολεία ήταν κλειστά, αυτό λειτουργούσε κανονικά και παρά τις άδειες ειδικού σκοπού που είχαν λάβει αρκετοί καθηγητές.
«Αν συμβεί το ίδιο και φέτος, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αρκετά τμήματα του σχολείου, δεδομένου ότι από τώρα έχουν αρκετά κενά εκπαιδευτικών» ανέφερε η κ. Γρηγορίου.
Φέτος στο σχολείο φοιτούν 61 άτομα και είναι περισσότερα από πέρυσι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το