Τοπικά

Πολιτιστικό Κέντρο στον Αμπελώνα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πολιτιστικό Κέντρο αποκτά ο Αμπελώνας με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και μετατροπής του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου, σε Πολιτιστικό Κέντρο. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Λάρισας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή, δίνουμε ξανά ζωή σε ένα αναξιοποίητο δημοτικό κτίριο και αποδίδουμε στον Αμπελώνα ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αναβαθμίζουμε ενεργειακά το παλιό Δημαρχείο, διαμορφώνουμε κατάλληλα τους εσωτερικούς χώρους, δημιουργούμε αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων και αίθουσα εκθέσεων με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Είναι ένα έργο ουσίας, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων του Αμπελώνα για τη συντήρηση, προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους. Όλα τα έργα που σχεδιάζει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης, τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, μας πάνε όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο
Το έργο αφορά στην μεταρρύθμιση-επέκταση των εσωτερικών χώρων του υφιστάμενου κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου Αμπελώνα και την αναβάθμιση του κελύφους του. Οι επεμβάσεις θα γίνουν με γνώμονα:
-την ανάγκη ανάπλασης και επανάχρησης αναξιοποίητου δημοτικού κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις,
-την ενεργειακή του αναβάθμιση μέσω της εφαρμογής του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ)
Το κτίριο είναι τριώροφο και οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως τους δύο υπερκείμενους ορόφους (1ο και 2ο) καθώς και τις εισόδους αυτών. Ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου τροποποιείται με τέτοιον τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει μία αίθουσα εκδηλώσεων 131 θεατών, σε αμφιθεατρική μορφή, με σκηνή και παρασκήνια, χώρο εισόδου (φουαγιέ), μια αίθουσα για την φιλοξενία εκθέσεων και λοιπούς υποστηρικτικούς χώρους (λουτρά, προβολείο κλπ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το