Πολιτισμός

Πολιτιστικές αναζητήσεις με οδηγό το θέατρο – Αρχίζει το 3ο Φεστιβάλ Βόλου

Το 3ο Φεστιβάλ Βόλου είναι για άλλη μία χρονιά εδώ. Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Βόλου 2018 είναι αμιγώς θεατρικός, με παράλληλες παρουσιάσεις από εικαστικές φωτογραφικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, πρώτες προβολές ταινιών, live set, συναυλίες, τοιχογραφίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιδαγωγικά προγράμματα, ακαδημαϊκές ομιλίες, καθώς και πειραματικές εν εξελίξει δράσεις.
Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους, κάθε μία σε διαφορετική περιοχή.
Η πρώτη περίοδος, στον Βόλο διαρκεί από τις 8 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου, σε τοποθεσίες – ορόσημα της πόλης, όπως ο Φάρος στην περιοχή Κορδόνι, η περιοχή των Παλαιών και τα Βυζαντινά Τείχη, τα θέατρα Παλιά Ηλεκτρική και Αχίλλειο, το Μουσείο Πόλης Βόλου, νεοκλασικές κατοικίες, αλλά και ιδιωτικούς κήπους διάσπαρτους στην πόλη.
Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει στις 29 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 26 Αυγούστου στα χωριά του Πηλίου: Τσαγκαράδα, Νταμούχαρη, Μακρινίτσα, Χορευτό. Στη δεύτερη περίοδο το πρόγραμμα μονοπωλούν μουσικές παραστάσεις διεθνών σχημάτων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών καθώς και κάποιες πολύ ιδιαίτερες ως προς την τοποθεσία που θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις.

Οι θεματικές μέσα και γύρω από τις οποίες κινείται το πρόγραμμα δράσεων του Φεστιβάλ Βόλου 2018 είναι η διερεύνηση της ύπαρξης ή μη εθνικής ταυτότητας, το δίπολο ξενοφοβία – ρατσισμός, καθώς και το σύμπλεγμα πατριαρχίας – σεξισμού.
Η τιμώμενη ομάδα του Φεστιβάλ Βόλου 2018 είναι οι Bijoux de Kant.
Το σημείο συγκέντρωσης του Φεστιβάλ Βόλου 2018 φέτος θα φιλοξενηθεί από το καφέ Filippou Cafe Classique (Ερμού και Μπόρελ), σημείο όπου εκτός από την προπώληση και επικοινωνία των δράσεων του Φεστιβάλ θα βρίσκονται σε αυτό και οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ κατά τις ημέρες παραμονής τους στην πόλη, σε μία προσπάθεια καλλιτεχνικών συναντήσεων, συναναστροφής και ανταλλαγής ιδεών και προβληματισμών με το κοινό.
Υπό τις αιγίδες υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμου Βόλου, ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Περιφέρειας Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το