Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα δάκρυα της 21χρονης Μάγια και της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο Soroka όταν η 21χρονη Μάγια Ρεγκέβ, που είχε απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς στο ματωμένο φεστιβάλ Σούπερνοβα, βρέθηκε στην αγκαλία της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρείας αποτυπώνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται η οικογένεια της Μάγια να πέφτει στην αγκαλιά της ενώ το μόνο που ακούγονται είναι λυγμοί και δάκρυα.

 


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μάγια επέστρεψε σε έμας και περιμένουμε το ίδιο να συμβεί με τον Ιτάι» ανέφερε σε ανακοίνωση της η οικογένεια Ρεγκέβ.

Αντίθετα με ό,τι προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας, όπως αναφέρει η Haaretz, ότι τα αδέρφια που απελευθερώνονται δεν πρέπει να χωρίζονται, ο 18χρονος Ιτάι δεν επέστρεψε στο Ισραήλ. Η Χαμάς υποστήριξε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει πού βρίσκεται ο Ιτάι ο οποίος επίσης απήχθη κατά την επίθεση στο φεστιβάλ Σούπερνοβα.

«Είναι μια περίπλοκη περίοδο και τώρα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να βοηθήσουμε την Μάγια να επανενταχθεί και να ιαθεί. Θέλουμε χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας και να κατανοήσουμε την κατάσταση που βιώνουμε. Ζητάμε από όλους όσοι μας έχουν στηρίξει και μας έχουν δώσει δύναμη μέχρι σήμερα, να προσευχηθούν για την γρήγορη επιστροφή και του Ιτάι και των υπολοίπων ομήρων» προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας Ρεγκέβ.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της Μάγια, η οποία στο βίντεο που δόθηκε από τη Χαμάς περπατούσε με πατερίτσες, δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή της αλλά θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το