Τοπικά

«Πόλεμος» στα Λεχώνια για το νερό – Διαπληκτισμοί και εντάσεις με τον Α. Μπέο σε συνέλευση στο χωριό

«Πόλεμος» στα Λεχώνια για το νερό. Οι κάτοικοι να αντιδρούν για το γεγονός ότι δίνεται νερό στα Κάτω Λεχώνια από τα Άνω, απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ που οδήγησε σε αντιδράσεις όπως η δολιοφθορά στο υδραγωγείο. Σε γενική συνέλευση στα Άνω Λεχώνια που συγκλήθηκε από την δημοτική αρχή σήμερα, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με τον δήμαρχο Α. Μπέο και η συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μεγάλων εντάσεων. Οι κάτοικοι των Άνω Λεχωνίων υποστηρίζουν πως το νερό τους είναι ανεπαρκέστατο και αντέδρασαν έντονα όταν χωρίς να ενημερωθούν από τη ΔΕΥΑΜΒ δόθηκε νερό μέσω σύνδεσης στα Κάτω Λεχώνια. Ακολούθησαν οι δολιοφθορές στο υδραγωγείο των Κάτω Λεχωνίων γεγονός που ανάγκασε την δημοτική αρχή να συγκαλέσει συνέλευση.

Στη συνέλευση συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι και όταν ο Α. Μπέος κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να συζητήσει μαζί τους, είπε πως θα γίνει ότι αποφάσισε ο ίδιος.
Ξεσηκώθηκε αμέσως θύελλα με τους κατοίκους να φωνάζουν πως δεν έχουν νερό , ενώ υπήρξε ανταλλαγή ύβρεων με τον δήμαρχο. Ο Α. Μπέος αφού διαπληκτίστηκε με κατοίκους, με την κατάσταση να παίρνει άσχημη τροπή, μπήκε στο αυτοκίνητο και αποχώρησε επαναλαμβάνοντας πως θα γίνει ότι αποφάσισε.

«Μας είπανε πως θα έρθουν να μας εξηγήσουν για ποιον λόγο πήρανε το νερό από τα Άνω Λεχώνια. Θέλανε να λύσουν ένα πρόβλημα που υποτίθεται έχουν τα Κάτω Λεχώνια δημιουργώντας ένα άλλο. Τελικά η συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε και κανένας διάλογος δεν έγινε» τόνισε ο τοπικός σύμβουλος κ. Νομικός.
Οι κάτοικοι στα Άνω Λεχώνια τονίζουν πως η υδροδότηση είναι προβληματική σε ύδρευση και άρδευση και πως είναι αδιανόητο να τους στερούν το νερό.

Μετά την αποτυχία της συνέλευσης από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση
Δυστυχώς η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου να βρεθεί μια χρυσή τομή στο θέμα της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής των Λεχωνίων δεν τελεσφόρησε εξ αιτίας της αντικοινωνικής και παράλογης συμπεριφοράς μιας ομάδας ατόμων, που συνεχίζουν να θεωρούν, δίκην τσιφλικάδων του μεσαίωνα, το ανεκτίμητης αξίας φυσικό αγαθό, το νερό σαν προσωπικό τους περιουσιακό στοιχείο.

Ετσι σήμερα κατόρθωσαν να φέρουν σε αδιέξοδο και να ματαιώσουν ουσιαστικά τη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για την εξεύρεση μιας λύσης και αφού είχε προηγηθεί και δεύτερη μεγάλη δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης. Κάνουμε γνωστό τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλους του πολίτες, ότι πλέον δεν θα ανεχθούμε τέτοιες απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές. Οι δράστες – δολιοφθορείς είναι πλέον γνωστοί και καθώς η ανοχή κάθε λογικού και σώφρονα πολίτη έχει εξαντληθεί, προειδοποιούμε ότι κάθε περαιτέρω καταστροφική ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί να στερούνται του νερού ευρύτατες ομάδες πολιτών γιατί μια χούφτα «γαιοκτημόνων» το απαιτεί για να ποτίζει τζάμπα τα χωράφια της. Ας λάβουν υπόψη τους ότι οι συγκρούσεις δεν είναι κάτι που φοβάται, όπως άλλωστε έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει, η Δημοτική μας Αρχή, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την κάλυψη βασικών αναγκών της κοινωνίας των πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος θα αγωνιστούν και θα εγγυηθούν ώστε όλοι, ανεξαιρέτως, οι πολίτες να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους και φυσικά της παροχής με καλής ποιότητας νερό για την υδροδότησή τους.
Κατάλοιπα και άρρωστες νοοτροπίες του παρελθόντος στη σημερινή Δήμοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου δεν έχουν θέση

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το