Ελλάδα

Πολεμικό Ναυτικό: Υπεγράφη η ΚΥΑ για το επίδομα στα πληρώματα Στόλου

Σημαντική αύξηση στην ημερήσια αποζημίωση που λαμβάνουν όταν βρίσκονται εν πλω, πρόκειται να δουν στις απολαβές τους τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, αλλά και το προσωπικό που υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις.

Η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1, θα κυμαίνεται από 20 έως και 60 ευρώ ανά ημέρα για τα στελέχη του Π.Ν και από 60 έως 100 ευρώ ανά ημέρα για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Χαρακτηρίζεται ως επίδομα «ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας» και σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) χορηγείται:

α) Στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή καθώς και στο προσωπικό που αποσπάται σε αυτά στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους.
β) στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα ποσά που θα λαμβάνουν οι δύο παραπάνω κατηγορίες, για τα μεν στελέχη του στόλου, όταν η αποστολή τους θα είναι εντός της ελληνικής επικράτειας η προσαύξηση θα φθάνει τα 20 ευρώ ενώ για εκτός επικράτειας θα ανέρχεται στα 60 ευρώ. Ανάλογα και για τα στελέχη των Ειδικών δυνάμεων, όταν θα εκτελούν αποστολές εντός συνόρων η προσαύξηση της ημερήσιας αποζημίωσής τους θα είναι στα 60 ευρώ ενώ για εκτός συνόρων θα φθάνει έως και τα 100 ευρώ.
Όπως διευκρινίζεται με βάση τη σχετική ΚΥΑ την παραπάνω προσαύξηση δεν δικαιούνται όσοι μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους, για λόγους εκπαίδευσης, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές ασκήσεις και σε ειδικούς πλόες, εφόσον βέβαια λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση μερικής ή ολικής κάλυψης. Να σημειώσουμε πως για την καταβολή της αύξησης αποζημίωσης στις παραπάνω κατηγορίες στελεχών των Ε.Δ, έχει δεσμευθεί ποσό 25 εκατ. ευρώ. Έρχεται δε ως συνέχεια ανάλογης δέσμευσης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το